Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

VALOSUN KP brzdil respekt


V předehrávce 8. kola nadstavby A1 ŽBL si vedoucí celek soutěže USK Praha poradil s týmem VALOSUNu KP 89:60 a připsal si už třicátou výhru v řadě. Brňanky jsou v tabulce třetí o bod za BK IMOS.


VALOSUN KP vedl v Praze jen několik sekund v úvodu, kdy Sprague trojkou otáčela průběžný stav na 2:3. Úsek mezi 4. a 6. minutou však skončil 8:0 a po sedmi odehraných minutách favorit vedl dvouciferným rozdílem (20:9). Zápas měl potom očekávaný průběh, možná i proto, že hostující basketbalistky měly respekt z hvězd USK. 


Zejména brněnští pivoti zahazovali jednu tutovku za druhou. V závěru už prostřídané sestavy hrály vyrovnanou partii a za výsledek ani za výkon se hráčky VALOSUNu KP nemusejí červenat. Vždyť hrály s aktuálně s jedním z nejlepších týmů Evropy.


Na Folimance se v pátek objevila i nedávná opora VALOSUNu KP Ashleigh Fontenette, nyní hráčka italského Umbertide. Z Říma si zaletěla do Česka na víkend a v novém účesu přišla pozdravit své bývalé spoluhráčky. "V lize máme nyní volno. Moje družstvo je z malého města, hrajeme v malé hale. Ale patříme ke špičce italské ligy."


ZVVZ USK Praha - Valosun KP Brno 89:60  (29:16, 48:25 ,71:44)


Body: Vítečková 16, Burgrová 15, Robinson 11, Dubljevič 10 - Sprague 12, Vojtková 11, Adamcová 8, Ward 8, Mrhálková 7, Šípová 6, Zatloukalová 4, Conners 2, Sedláková 2.


Podrobné statistiky - ZDE: http://www.cbf.cz/souteze/zapas_161274_soutez_910.html


Více o 8. kole nedstavbových skupin - ZDE: http://basket.idnes.cz/basketbalova-liga-zen-8-kolo-nadstavby-dxc-/zbasket.aspx?c=A140307_223554_zbasket_ald


A ZDE: http://basketbal.cz/14695-zbl-vysokoskolacky-setnuly-po-imosu-i-valosun.html


VALOSUN KP brzdil respekt