Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Startuje SEMIFINÁLE ŽBL!

Semifinálové souboje v ŽBL kopírují výsledky dlouhodobé fáze - z postupu se raduje čtveřice papírově nejsilnějších týmů. Na jedné straně dojde na setkání dvou nejlepších celků Čech (USK Praha vs. Sokol Hradec Králové) a na straně druhé na atraktivní souboj o královny Moravy (IMOS Brno vs. VALOSUN KP Brno).


O favoritech by mělo být dopředu jasno. Jsou jimi euroligoví USK Praha a IMOS Brno. Pokud uspějí, odehrají spolu desáté finále v řadě za sebou. A pokud neuspějí, bude to ohromné překvapení v případě USK, v případě brněnského derby se překvapení nevylučuje... Do průběhu semifinálových sérií však mohou promluvit nečekané faktory: únava a zranění.


BK IMOS Brno - VALOSUN KP Brno (v sezoně 3:1 na zápasy - 78:64, 70:77, 81:71, 80:61)


IMOS Brno má za sebou náročné měsíce, jeho kádr je uzoulinký. Ale podle trenéra Jana Bobrovského jsou všechny klíčové hráčky připraveny. VALOSUN KP Brno disponuje před derby o poznání širší rotací. Jenže mladé klubové béčko dokráčelo až do pátého semifinále 1.ligy, kde se objevuje sedm hráček z áčka a rozhodující střetnutí  je na programu také ve čtvrtek ihned po druhém semifinálovém derby ŽBL!


Ve čtvrtfinále ŽBL si IMOS poradil bez větších problémů s Trutnovem, VALOSUN KP to měl o něco složitější s ambiciózní Slavií. Ale výhra v sérii 3:1 byla naprosto zasloužená, proti "Žabinám" mohou nastupovat basketbalistky z haly Vodova v klidu, bez nervozity. Favoritem je přece soupeř, ale ten není, jak se osobně v této sezoně přesvědčily, neporazitelný.


"Pořád se uvádí, že je pro nás samozřejmostí postoupit, zatímco VALOSUN může jen překvapit. Určitě to nebudou jednoduché zápasy. Soupeřky mají snaživý tým. Zlepšily se, jejich hra pro nás není moc příjemná,," přiznal médiím kouč IMOSu Jan Bobrovský. Královopolský trenér Marian Svoboda vidí i malou výhodu. "Zápasy mohou pro nás být jednodušší, že do série vstupujeme jakou outsider. Soupeřky musí dokázat, že jsou euroligový tým."

Semifinalové derby je událostí sportovního Brna, navíc se bude bojovat v atmosféře Velikonoc. Od podzimu spolu oba brněnské kluby bojovaly o druhé místo v tabulce. Dlouho se na ní vyhříval VALOSUN KP, lepší finiš v dlouhodobé části měl však IMOS. Ženský basketbal prostě dělá dobrou reklamu městu pod Špilberkem!

Zajímavostí je, že opora VALOSUNu KP pivotka Amber Sprague by se už ve své druhé sezoně v Králově Poli mohla stát čtvrtou Američankou s více než 1000 body v ŽBL - nyní je na 908 bodech. Tisícovku zatím pokořily  megahvězdy Whalen (1628), Milton-Jones (1541) a bývalá opora VALOSUu KP Nicole Louden (1050). Teoreticky by Amber mohla trefit tisícovku i v některém derby...


Program brněnského semifinále:


První zápas v Brně-Žabovřeskách v úterý 15. dubna od 18 hodin


Královopolští příznivci by měli zaujmout místa naproti střídačce VALOSUNu (do haly Rosnička doporučujeme přijít již v 17:30 hod.).


Druhý zápas v Brně-Králově Poli ve čtvrtek 17. dubna od 17:30


AKCE: „ZELENÝ ČTVRTEK“ = děti oblečené v zeleném - dostanou zelený dárek na fandění, dospělí oblečení v zeleném – zelené pivo ZDARMA!


V hale bude navíc nainstalována obří TV obrazovka pro příznivce fotbalové Zbrojovky a hokejové Komety (naproti občerstvení). A ihned po skončení zápasu bude následovat rozhodující semifinálový duel 1.ligy VALOSUN KP BRNO "B" - SK Noem Arch Brno...!


Třetí zápas v Brně-Žabovřeskách v sobotu 19. dubna od 17 hodin


(Případný čtvrtý zápas v Brně-Králově Poli v úterý 22. dubna v 17.30 hodin)


(Případný pátý zápas v Brně-Žabovřeskách ve čtvrtek 24. dubna od 18 hodin)


 


USK Praha - Hradec Králové (v sezoně 5:0 na zápasy - 90:60, 95:61, 91:66, 98:65, 78:52)


 A jak je na tom druhá semifinalová dvojice? Velká sláva pro v ŽBL neporazitelné USK Praha, účast na euroligovém Final Eight v Jekatěrinburgu, se proměnila v nečekaný problém. Z Ruska se se zdravotními problémy vrací čtveřice  Dubljevič,  Vítečková,  Robinson a Vaughn. Vše klíčové hráčky. Pro Vítečkovou prý sezona už skončila, u ostatních uvidíme.To basketbalistky z Hradce Králové, čtvrté po nadstavbě,  si mohly odpočinout a teď se mohou pokusit vykročit štěstí naproti. Žádná z klíčových hráček by scházet neměla.

Startuje SEMIFINÁLE ŽBL!