Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vítězí Prostějov a SŠMH

Jednatřicet utkání dívčího VALOSUN Cupu rozhodlo, že vítězné trofeje poputují do Prostějova (kadetky) a do Žabovřesk (juniorky). Od pátku do neděle se basketbalová elita z ČR a SR sjela do Brna, kde bojovala už na 8. ročníku turnaje (současně 3. ročník Memoriálu Marka Šilhana).


Z celků pořadatelského VALOSUNu KP se více dařilo juniorkám, které poslala do skupiny o 5.-7. místo neštastná pořážka se Slovankou o pouhý bod... Do finále juniorek U19 se podle očekávání dostaly reprezentantkami našlapané BA Sparta a SŠMH. "Žabiny" rozhodly o svém triumfu už do přestávky, kdy vedly 44:30 a po závěrečné siréně převzaly vítezný pohár z rukou trenéra žen VALOSUNu KP Mariana Svobody. Kategorii kadetek U17 suveréně vyhrál Prostějov.


Ceny věnovaly VALOSUN a.s. a Statutární město Brno, celá velká mezinárodní akce se konala za finančního přispění obou těcho subjektů. Poděkování si zaslouží i hlavní organizační manažer celého turnaje Jaroslav Michálek.


Juniorky, finále: BA Sparta - SŠMH 67:82, o třetí místo: Basket Slovanka - Stará Turá (SR) 69:53, další pořadí: 5. VALOSUN KP, 6. Prostějov, 7. Žďár. All star: Beránková (SŠMH), Kopecká (VALOSUN KP), Křivánková (SŠMH), Milaniaková (Slovanka), Reisingerová (BA Sparta).


Kadetky: 1. Prostějov 10, 2. SŠMH 9, 3. Slovanka 7, 4. BA Sparta 7, 5. Stará Turá 7, 6. VALOSUN KP 5. All star: Neubauerová, Frgálová (obě Prostějov), Majtásová (Stará Turá), Gallasová (BA Sparta), Brabencová (SŠMH), Holeczyová (Slovanka), Vitásková (VALOSUN KP).

Vítězí Prostějov a SŠMHVítězí Prostějov a SŠMHVítězí Prostějov a SŠMHVítězí Prostějov a SŠMHVítězí Prostějov a SŠMHVítězí Prostějov a SŠMH