Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Kohák režíroval výhru

Po dvou víkendových výhrách si mladé hráčky VALOSUNu KP B drží pozici na špici tabulky 1. ligy basketbalistek, jsou po 6. kolech druhé za SŠMH. Přitom na Brňanky čekali silní protivníci - Olomouc a Noem Arch.


Na Hané královopolská rezerva zvítězila 58:49 (Slezáková a Vojtková 11 bodů), nedělní derby s Noem Arch (na přání soupeře došlo k výměně pořadatelství a hrálo se v hale na Vodově) bylo dramatičtější. VALOSUN KP B odskočil výrazněji ve druhé čtvrtině (26:17), hostující družstvo až do konce marně dotahovalo.


Závěr ve slušně zaplněné hale si místní basketbalistky zkomplikovaly vlastní zbrklostí, na nervy jim podivnými verdikty brnkali i rozhodčí. Nicméně soupeř z poslední akce už nic nevytěžil a tak se po zasloužené výhře 64:62 (Vojtková 24 b. a 5 trojek, Burešová a Kopecká 10 b.) mohly svěřenkyně trenéra P. Líkaře vyfotit s oblíbeným hercem a režisérem Jakubem Kohákem. Bývalý basketbalista VŠ Praha jim v závěrečné čtvrtině za lavičkou fandil.

Kohák režíroval výhru