Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Derby pod ženskými koši

V ŽBL je o prvním až sedmém místě tabulky rozhodnuto už před pátečním a sobotním 22. kolem, posledním v základní části. Ve čtvrtfinále se utkají tyto dvojice: Hradec Králové - Slavia Praha, VALOSUN KP Brno - Trutnov a Nymburk - IMOS Brno. Ale kdo vyzve neporažený USK Praha? Sesterský VŠ Praha? Nebo jihočeské Strakonice? Dlouhodobou fázi bude dohrávat už jenom osm celků. Slavia Praha s Lokomotivou Karlovy Vary si utkání předehrály (64:54), nováček z Ostravy a mistrovský USK v závěrečném kole stojí.




V Králově Poli se bude bojovat v derby o neoficiální mistryně Brna. Pecková, vloni na jaře opora IMOSu, se představí v dresu VALOSUNu KP, domácí pivotka Švrdlíková zaútočí na metu 1000 ligových bodů (dosud 986). Především se však bude hrát o dobrý pocit před play off. V tabulce ŽBL třetí VALOSUN KP hodlá potvrdit aktuální postavení městské jedničky (první letošní duel ovládl na Rosničce 78:51). Pátý euroligový IMOS zase může natáhnout úspěchy posledních dní (zejména druhé místo z Českého poháru).


 


V poločasové přestávce předvedou svoje první basketbalové dovednosti děti z přípravek VALOSUNu v Řečkovicích - Akademie H.H. (trenérky H. Horáková, M. Vojtková) a v Králově Poli (V. Vlková, M. Šibalová a D. Nekudová) za doprovodu minižákovských kategorií U12 a U13 (sestry Šívrovy a Z. Kubínová).




Derby začíná v Králově Poli v sobotu v 15.30 hod., naváže na ně čtvrtfinále 1. ligy basketbalistek, či čtvrtfinále extraligy volejbalistek KP - Ostrava (18:00, nová hala - příznivci VALOSUNu mohou utkání sledovat zdarma). VALOSUN KP B hraje 1:1 s BA Sparta. Pokud domácí "juniorka" pronásledovaná marodkou a studijními povinnostmi zvítězí v sobotu (18:30, stará hala) i v neděli (10 hod., nová hala Vodova), postoupí do semifinále.


 


Rozhovor před derby s T. Peckovou - ZDE:


http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/basketbalove-derby-bude-to-duel-o-cest-ne-o-pozice-20150321.html

Derby pod ženskými koši