Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Bude zlobit Ostarello?

Startuje nejdůležitější část sezony ŽBL - play off osmičky nejlepších! Po 22. kolech třetí VALOSUN KP narazí na šestý Trutnov. V této sezoně je vzájemná bilance 1:1, když vždy zvítězil domácí celek. Série se hraje na tři vítězství při střídání domácího prostředí po jednom utkání.


Duely mezi VALOSUN KP Brno a Karou Trutnov, to je ligová klasika. V minulé dekádě, za dvojvládí IMOSu a USK se právě mezi těmito týmy bojovalo o pozici třetího vzadu. Nicméně ve vyřazovací části se oba kolektivy potkaly naposledy před čtyřmi lety (po pětizápasovém čtvrtfinále uspělo Brno). Podle sázkových kanceláří je favoritem VALOSUN KP, ale cesta do semifinále bude trnitá.


Východočeský tým se opírá o americkou rozehrávačku Mann a její krajanku, skokanku Ostarello (1. v ŽBL s průměrem 12,3 doskoků na utkání), zkušenosti na rozdávání mají Prokešová a Pazderová. "Dlouhodobou část sezony jsme zvládli výborně, play off je však něco jiného, ve vypjatých zápasech rozhodnou maličkosti, momentální forma a individuality. Hodně jsme se připravovali na trutnovskou zónu i útočné doskakování," prozradil  trenér VALOSUNu KP Marian Svoboda. K dispozici by měl mít i americkou pivotku Sprague, která se lehce poranila při derby s BK IMOS.


Série začíná ve středu od 17.30 v hale na Vodově. Připraven je opět tradičně bohatý doprovodný program (slosovatelný zpravodaj, soutěže) rozšířený o vystřelovací dělo, které mezi diváky vypustí oddílová trička a šálu. Slavnostní výhoz provede fotbalista a brněnský bavič - Petr Švancara.


Vzájemné zápasy v sezoně 2014/15:


VALOSUN  KP Brno - Kara Trutnov 77:72 (19:28, 36:40, 58:55)


Kara Trutnov - VALOSUN KP Brno 74:68 (17:15, 34:32, 56:51)


 


Program čtvrtfinále:


První čtvrtfinále se hraje ve středu 25. března od 17:30 v Brně-Králově Poli.


 Druhé čtvrtfinále se hraje v sobotu 28. března od 17:30 v Trutnově.


 Třetí čtvrtfinále se hraje v úterý 31. března od 17:30 v Brně-Králově Poli.


 Případné čtvrté čtvrtfinále se hraje ve čtvrtek 2. dubna od 18 hodin v Trutnově.


 Případné páté čtvrtfinále se hraje ve sobotu 4. dubna  v Brně-Králově Poli.


 


Další dvojice: USK - VŠ, Hradec Králové - Slavia a Nymburk - IMOS

Bude zlobit Ostarello?