Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Trutnovské opory neodpočívají

Čtvrtfinalové série s brněnskými zástupců v ŽBL zřejmě budou vyrovněnější než zbývající dvě. VALOSUN KP zdolal Trutnov až v prodloužení 82:71, euroligový IMOS o tři body prohrál s Nymburkem. Připomínáme, že se hraje na tři výhry, družstva si střídají domácí prostředí.


Děvčata z Králova Pole v sobotu čeká těžká šichta v odvetě na východě Čech. Kara vystrčila v prvním duelu drápky a v kotli vlastní haly bude škrábat ještě víc. Přitom Trutnov až tak nepřekvapil, podle očekávání, takřka bez oddechu, hrály opory Mann, Prokešová, Pazderová a Ostarello. Basketbalistky z hostující lavičky zaznamenaly jen 6 bodů (domácí 34). Trutnov se však lépe orientoval pod brněnským košem, poměr bodů po doskoku byl 2:16. Tým trenéra Rešetára je naladěn dost ofenzívně, v hale na Vodově vypálil z pole 77 střel.


V přípravě domácí kouč Marian Svoboda hru Trutnova rozebral do šroubku, i na včerejším tréninku a u videa si hráčky zopakovaly základní zásady jak na nepříjemného protivníka. V útoku pohyb, hra do hloubky, v obraně absolutní koncentrace. Je otázkou, jak se teorie podaří realizovat v sobotu od 17.30 v Podkrkonoší.


Juniorka Eva Kopecká si o víkendu zacestuje, v sobotu nastoupí  v Trutnově ve druhém utkání play off ŽBL, ještě večer se přesune do Prahy. VALOSUN KP zde hraje federací odložené čtvrtfinále U19 se Slovankou. V sobotu (pochopitelně bez Kopecké) od 16 hod., v neděli v 9.30. Po základní části extraligy čtvrtá Slovanka je mírným favoritem, pátý VALOSUN KP se pokusí překvapit. Odvety jsou na programu v Králově Poli až 18., případně 19. dubna.


Juniorky hrály za "béčko" současně i 1. ligu žen , čtvrtfinále s BA Sparta mělo za stavu 2:2 vyvrcholit ve středu pátým rozhodujícím zápasem. Vzhledem k termínové kolizi s ŽBL se do Prahy vydalo šest statečných děvčat bez pendlujících basketbalistek. ČBF ani BA Sparta nesouhlasily s odložením utkání... Střetnutí vyhrála jasně BA Sparta 93:40 a postoupila do semifinále, VALOSUN KP B skončil na pěkném pátem místě. 

Trutnovské opory neodpočívají