Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Čtvrtfinalové zrychlení

Už dva jisté semifinalisty má ŽBL, a to obhájce titulu USK a senzačně i Nymburk. Ten vyřadil euroligový IMOS 3:0! Hradec Králové a VALOSUN KP mají za stavu 2:1 ve svůj prospěch mečboly, ale jednoduché to mít proti Slavii a Trutnovu ve čtvrtek 2. dubna na jejich palubovkách nebudou.


V Králově Poli bylo v úterý vidět, že play off je pořádně vysilující, šlo často o úporný boj, o dobývání koše protivníka, oku lahodících akcí bylo pomálu. Navíc se nyní program čtvrtfinále vražedně zrychluje, mezi třetím a čtvrtým (čtvrtek) a případně čtvrtým a pátým (sobota) střetnutím je jen den volna! Uspěje tým, který bude mít více sil nebo využije širší lavičku.


VALOSUN KP přišel v úterý o 19bodový náskok spíše ztrátou pozornosti v obraně a ukvapeností v útoku. Domácí basketbalistky nakonec vyhrály 82:76, ale zabrnkaly za stavu 78:76 na nervy fanoušků. Trenér Svoboda o takové horory nestojí, většinou však v této sezoně marně čeká, že při vysokém vedení se zápas i v poklidu dohraje. 


V Trutnově mohou Brňanky využít psychickou výhodu, pod tlakem budou Východočešky. Čtvrté utkání série startuje v 18 hod. v Podkrkonoší, případné páté by se hrálo v sobotu v hale na Vodově od 16 hod.

Čtvrtfinalové zrychlení