Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Velikonoční rozuzlení

Čtvrtfinalová série ŽBL VALOSUN KP - Trutnov se rozhodne až v pátém utkání v sobotu v Brně. Ve čtvrtém duelu v Trutnově vyrovnala Kara po výhře 83:70 na 2:2.


Domácí hráčky zahrály jistě dobře, jenže průběh a výkon Brňanek hodně ovlivnil podivný poměr počtu faulů 10:24. Asi nemá za těchto okolností smysl utkání na východě Čech obšírněji rozebírat.


"V podstatě se opakovalo druhé střetnutí, kdy nám Trutnov brzy odskočil. Poměr faulů nebyl určitě 10:24, kdo rozumí basketbalu, udělá si obrázek sám. Pokud bude série pokračovat stejným stylem jako doposud, že domácí celky vyhrávají, tak to pro nás dopadne v sobotu dobře. Myslím, že doma máme ještě rezervy," prohlásil brněnský kouč Marian Svoboda.


„Pokud nepostoupíme do semifinále, nebo na rozhodující pátý zápas nedorazí patřičný počet našich příznivců - zvažuji, že skončím v pozici předsedy a generálního manažera klubu. Lituji trenéra Svobodu, se kterým se dlouhodobě snažíme o koncepční práci, že v některých chvílích mívají výpadky opory a trn z paty potom musí tahat osmnáctiletá dorostenka… Je také s otazníkem, proč nám diváci v nejtěžší fázi sezony nepomáhají ve větším počtu...? Vstup dáváme v sobotu zdarma, k němu i zelené „klubové“ pivo a věřím, že diváci budou naším šestým hráčem (přijdou včas...) a pomohou nastartovat novou éru sportovních úspěchů královopolského basketbalu. Naše hráčky si postup za výkony v dlouhodobé části soutěže zaslouží víc!“ Dodal předseda oddílu Richard Foltýn.


Pátý rozhodující zápas se hraje na velikonoční sobotu 4.4. od 16 hodin v Králově Poli a je součástí velkolepého sportovního odpoledne městské sportovní haly Vodova: 13:30 SH brněnští Buldoci - Ml. Boleslav (třetí zápas florbalového semifinále!), 16:00 VALOSUN KP - Trutnov v NH!!! a 18:00 SH házená KP - Hranice o historický postup do semifinále!!! Pojďme BRNO společně VYHRÁT...!!!


Trutnov - VALOSUN KP Brno 83:70 (25:14, 50:32, 66:50)


Body: Pazderová 19, Ovsíková 16, Prokešová a Mann 12 -  Pecková 15, Mrhálková a Švrdlíková 12, Sedláková 9, Vojtková a Giacintova 9, Kopecká 4, Sprague a Šípová 2, fauly: 10:24!, TH: 26/21:7/5!, trojky: 6:5, 540 diváků, rozhodčí Hruša, Znamínko a Šafařík. Stav série: 2:2.

Velikonoční rozuzlení