Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Prověrka v hale Královka

Až třetí kolo Bonver ŽBL zřejmě prověří sílu VALOSUNu KP. Brněnské basketbalistky se představí v neděli v Praze ve SH Královka, kde sídlí i celek VŠ Praha. Zatím Moravanky vedou tabulku soutěže se 100% ziskem, soupeř prohrál doma s Trutnovem a v Nymburku a je tedy na nule.


VALOSUN KP měl ale snadnější protivníky (Ostrava, Karlovy Vary) než vysokoškolačky. Nový trenér Pražanek Ivan Beneš se bude opírat o zkušenou pivotku Novákovou, rozehrávačku Záplatovou a nadějné Satoranskou a Mainclovou. "Po dvou zápasech se nedají dělat velké závěry, při sledování videa nás však zaujala tříbodová kanonáda VŠ, mají ve statistikách čtyřicet pokusů se slušnou 40% úspěšností, náš tým jedenáct při 64% úspěšnosti," všiml si brněnský kouč Marian Svoboda.


V minulé sezoně VALOSUN KP uspěl ve všech třech vzájemných duelech v ŽBL či ČP, ale maximálně o třináct bodů. I tentokrát se čeká vyrovnaný souboj, začátek je v 16 hodin. Rozbíhají se i ostatní soutěže, v hale Vodova přivítají královopolské juniorky v extralize Strakonice (sobota 13.30) a družstvo BA Sparta (neděle 10 h.).

Prověrka v hale Královka