Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

O porážce rozhodl začátek

V dohrávaném utkání 5. kola Bonver ŽBL  porazil Nymburk celek VALOSUN KP 86:68 a  nadále se bez ztráty vyhřívá na špici tabulky. Aktuálně páté Brňanky se ve Sportovním centru ČUS nedokázaly vypořádat zejména s výškovou převahou domácích basketbalistek (Chomenčuk 202, Šikšniute 198 cm), poměr doskoků byl 48:22! 


Začátek zápasu vyšel Nymburku, po dvou odehraných minutách svítilo na ukazateli skóre 7:0, přičemž všechny body zařídilo šikovné americké křídlo Kuster. Teprve když přidaly Taylor a Bortelová další dva koše, poprvé bodovali hosté. V dalším průběhu utkání v podstatě padal koš za koš, takže se rozdíl pohyboval kolem deseti bodů.


Ve 33.minutě se zdálo, že domácí dlouhánky už mohou slavit (68:50). Následující tři minuty  ale prohrály 2:13, a VALOSUN KP  se dostal na nadějných sedm bodů rozdílu (70:63)! Trenér Kurucz však vrátil na hřiště Bortelovou, exbrněnskou Šípovou a Šikšniute - stačily jen tři minuty a ze zárodku dramatu se už nic víc nevyklubalo...

"Soupeř byl mnohem kvalitnější než v sobotu Trutnov, měl výškovou převahu, nymburské cizinky si hrály co potřebovaly. Doplatili jsme na nervozitu v úvodu. Dotahování ztráty nás stálo hodně sil. I když  to podle výsledku nevypadá, celkově jsme tak špatně nehráli,"  zhodnotil divácky atraktivní bitvu českých eurocupových zástupců brněnský kouč Marian Svoboda.


Jeho nymburský kolega Daniel Kurucz našel na výkonu svých hráček i chybičky. "Úvod jsme odehráli velice koncentrovaně a docela snadno vedli. Bohužel jsme potom vyrobili spoustu ztrát. Když soupeř snížil na sedm bodů, vzal jsem si time out, vystřídal  tři hráčky a ukázalo se to jako klíčový moment. Měli jsme na lavičce ty tři hráčky, které přinesly na palubovku nový vítr."


DSK Basketball Nymburk - VALOSUN KP Brno 86:68 (21:10, 42:29, 63:48)


Body: Kuster 22, Šikšniute 18, Bortelová 14 (9 asistencí)...Šípová 7 – Vlková 17, Šujanová 13, Kopecká 12, Švrdlíková, Mrhálková a Adamcová 8, Remenárová 2, fauly: 16:18, trojky: 6:3, TH: 17/14:10/9, rozhodčí Kučerová, Salvetr, Kučírek, 150 diváků.

O porážce rozhodl začátek