Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Drama v premiéře

Přály si ve sváteční den drama a davy diváků, což se jim splnilo. Na výhru však basketbalistky brněnského Valosunu v úvodním střetnutí EuroCupu nedosáhly. Ve středu v zahajovacím zápase základní skupiny G prohrály s maďarským Miškolcem v těsné koncovce 73:77.


„Prohra nás určitě všechny mrzí, ale rozhodně se nemáme za co stydět,“ vyzdvihla kapitánka VALOSUNu KP Kateřina Sedláková nebojácný výkon svého družstva.


Brňanky díky úspěšné trojce Vlkové ještě devadesát vteřin před koncem utkání srovnaly na 73:73, finiš ale zvládl lépe Miškolc, který do čtvrté čtvrtiny vyrukoval s větší agresivitou a tvrdší obranou. „Naše holky odvedly velmi dobrý výkon a vůbec nejsem zklamaný z toho, co jsme předvedli, jen trochu z toho výsledku. Musíme zapracovat na některých věcech. Miškolc ukázal, že je silný soupeř, zejména pod košem,“ hodnotil střetnutí domácí kouč Marian Svoboda.


Jeho svěřenky (už nastoupila i čerstvě zaregistrovaná americká posila Sanford) měly většinu zápasu těsně navrch (VALOSUN KP byl přes 31 minut ve vedení!) a favorizovaný Miškolc nedokázal převrátit skóre na svoji stranu. „Vstoupily jsme do zápasu vlažně, ale naštěstí jsme se sebraly. Bylo tam hodně nervů z obou stran. Jsem na náš tým pyšná, dokázaly jsme zvítězit proti soupeři, který ukázal svůj hlad po úspěchu. I pro Brno to byl skvělý zápas,“ ocenila výkon domácích hostující těžká váha, pivotka Alyssia Brewerová, jedna z mnoha cizinek v maďarském dresu.


Hnací motor pro domácí basketbalistky představovali také diváci, kterých do haly ve Vodově ulici přišlo 822 a vytvořili střetnutí kvalitní kulisu. „Jsem moc rád, že se zápas odehrál v tak bouřlivé atmosféře a diváci nás hnali dopředu,“ poděkoval příznivcům Svoboda. Podporu cítily také hráčky na palubovce. „Nepamatuju si, že by někdy přišlo tolik lidí a všichni nám fandili. Bylo to skvělé,“ radovala se Sedláková.


I proto si hostující tým po venkovní výhře oddechl. „Oba celky věděly, jak těžký je první zápas v Evropě. Vítězství je pro nás velmi důležitý krok, zvlášť když jsme hráli na hřišti soupeře,“ pochvaloval si povedený vstup do EuroCupu hostující španělský kouč Miguel López Alonso.


Královopolský klub i přes prohru vnímá účast v druhé nejvyšší evropské soutěži pozitivně. „Porážka nás mrzí, hráčky i diváci byli vynikající a vítězství si zasloužili. Rozhodly zkušenosti soupeře i jeho širší kádr, v závěru jsme si i trošku přestali věřit. Úžasné je, že jsme pouze s jedinou cizinkou na palubovce a v omezených ekonomických možnostech přehrávali soupeře s kádrem na euroligové úrovni. Pevně věřím, že tohle utkání je impulz pro diváky, aby přišli zase a ještě ve větším počtu,“ sdělil generální manažer VALOSUNu KP Brno - Richard Foltýn.


V dalším zápase na evropské palubovce se Brňanky představí příští čtvrtek, kdy nastoupí od půl deváté večer na hřišti italské Neapole. Již tuto sobotu (15:30) však budou mít královopolští příznivci možnost vidět atraktivní ligovou bitvu s Hradcem Králové...!!!




VALOSUN KP Brno - Aluinvent Miškolc 73:77 (23:20, 40:38, 58:55)


Body: Vlková 20, Sanford 16, Šujanová 15, Adamcová 10, Sedláková 8, Kopecká 4 - Brewer 20, Horti 15, Rasheed a Czank 11, Likhtarovič 8, Szécsi 4, Horvath a Bálint 3, Jovanovič 2, fauly: 25:19, TH: 9/8:27/20, trojky: 5:5, rozhodčí Grigoras, Ivanovic, Sljivic, 822 diváků.


 


 Oficiální statistika FIBA je - ZDE: http://www.fibaeurope.com/compID_Rn2Om4j3HOcXtTFwJWFsh3.season_2016.roundID_11803.gameID_11817-G-2-1.html


 


(s využitím materiálu ing. Martina Vymyslického)

Drama v premiéřeDrama v premiéřeDrama v premiéřeDrama v premiéře