Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ostrava bez americké opory

Čtrnáctidenní přestávka v Bonver ŽBL v sobotu  končí. Dvanáctým kolem začíná druhá polovina základní části. VALOSUN KP se chce posunout v tabulce z šestého místa vzhůru, prvním předpokladem je v sobotu 28.11. zdolat předposlední Ostravu.


Zdánlivě to není těžký úkol, protože Severomoravanky budou postrádat největší oporu Američanku Young. Jak bolestivou ztrátou je odchod této pivotky do Rumunska naznačují její dosavadní čísla. S ligou se loučí s nastřílenými 200 body v 10 utkáních a s 99 doskoky (nejlepší v Bonver ŽBL).


Hráčky VALOSUNu KP by ale měly k moravskému derby přistoupit odpovědně a nezabývat se papírově oslabenou sestavou protivníka... Navíc z reprezentačních srazů se vrátily zdravotně nalomené a tak trenér Svoboda musel v přípravě improvizovat. Ostrava si ve středu zahrála s vídeňskými Flying Foxes v rámci CEWL a prohrála 60:78, když nejlepší střelkyní domácích byla Sedláčková s 25 body. Za rakouské družstvo zaznamela bývalá hráčka VALOSUNu KP Vera Perostiyska 30 bodů.


Královopolská opora Edita Šujanová může mít pod košem proti SBŠ víc prostoru a tak lze očekávat zlomení hranice 2000 českých ligových bodů. Zatím jich má na kontě 1987... O tom v jakém rozpoložení jsou brněské basketbalistky před mikulášským eurocupovým šlágrem v Miškolci se mohou fanoušci přesvědčit v sobotu od 16.30 hodin v nové hale Vodova.


Program je zde už od rána, od 8.30 hrají dvakrát starší minižákyně s Uh. Brodem,  ve 13.30 začíná prvoligový souboj VALOSUN KP B - Litoměřice (v neděli se béčko ještě střetne od 10. hod. s celkem Kralup).

Ostrava bez americké opory