Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Lázně, Zwolle a VŠ

Pravidelnost se z Bonver ŽBL na konci roku 2015 vytratila. Na vině byly reprezentační a pohárová pauza. O víkendu se mělo uskutečnit kompletní 13. kolo. V sobotu se však zápas Žabiny - U 19 Chance neuskuteční, pro onemocnění hostujících basketbalistek je odložen na úterý.


Místo toho ve stejném čase v sobotu (17) uvidí brněnští basketbaloví příznivci prvoligové ženské derby Žabiny B - VALOSUN KP B (ve 14 hod. mu bude navíc předcházet také derby žákovské ligy U14). V hostujícím celku by měla nastoupit i čerstvá posila Míla Šibalová - Svobodová! Odveta se hraje vzápětí v neděli v 10 hod. v hale Vodova (U14 ve stejném čase na Purkyňkách).


První tým VALOSUNu KP čeká před Vánocemi zabíračka, v neděli 13.12.  hraje od 14.30 hod. v Karlových Varech, ve středu v nizozemském Zwolle v 6. kole  eurocupové skupiny G (přímý souboj o třetí místo s Orange Blizzards) a v sobotu 19.12. v Králově Poli s VŠ Praha. Na západě Čech se potkají Brňanky s jiným soupeřem než ve 2. kole (81:54 pro VALOSUN KP), lázeňský tým se chytil, trápí i favority a v tabulce je sedmý hned za šestým kolektivem z Králova Pole.


V lázeňském celku se všechno točí kolem mladičké  Reisingerové (20,2 bodu na utkání) a další pivotky Kušlitové (průměr 13,3 b.). "Pokud se chceme dostat v neděli Valosunu "na kobylku", musíme se vyvarovat zbytečných ztrát, proměňovat jednoduché pozice, mít trochu štěstí a hlavně být kompletní. Což zatím není vůbec jisté, protože po zraněních z posledního utkání v Nymburce ještě stále nejsou úplně fit Andělová ani kapitánka Kušlitová," hlásí stránky karlovarského klubu.


Hostující celek bude kompletní, vzhledem k vyrovnanosti kádru je i favoritem. Po utkání v nové hale MS KV Arény se výprava VALOSUNu KP vydá na cestu do Zwollle, v úterý odpoledne si hráčky zatrénují, ve středu začíná bitva s Orange Blizzards ve 20.30 hod.

Lázně, Zwolle a VŠ