Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Policie ověřovala a Sáblíková drží palce

V listopadové kvalifikaci na ME basketbalistek zdolalo Nizozemsko silné Chorvatsko, bylo u toho osm hráček z týmu Orange Blizzards, středečního soupeře VALOSUNu KP Brno v EuroCupu! Tím více vyniká vítězství Brňanek v prvním vzájemném duelu v hale Vodova 72:49. V utkání posledního 6. kola skupiny G ve Zwolle už nepůjde o postup, ale o třetí místo, které má mezi evropskou basketbalovou elitou také svoji váhu.


Za prvním Miskolcem (10 b.) a druhou Neapolí (9) je třetí VALOSUN KP (6) a čtvrtý celek Orange Blizzards (5). Hosté mají k dobru vysoké vítězství z Králova Pole, domácí v podstatě reprezentační výběr se chce rozloučit s Eurocupem vítězstvím. V minulém týdnu prohrál po boji s Aluinventem Miskolc (74:84, ale minutu před koncem byl stav 72:74) a tak chce prolomit smůlu... Podobně ale v koncovce selhal ve středu VALOSUN KP v bitvě s Neapolí. 


V Heerenveenu v hale Thialf o víkendu řádila rychloruslařka Martina Sáblíková, nyní ji a celou skupinu legendárního trenéra Petra Nováka v zemi tulipánů střídají další sportovní zástupci z Česka. "Rádi bychom brněnské hráčky přímo ve Zwole povzbudili, ale odjíždíme a mineme se o dva dny. Ale budeme celá skupina i s Martinou držet palce," slíbil Petr Novák.


Výprava z města pod Špilberkem se vydala do Zwolle rovnou z Karlových Varů, kde v neděli VALOSUN KP úspěšně zvládl střetnuti v Bonver ŽBL. Citelným zdržením byla hodinová "papírová" kontrola německých celníků a policistů, ověřovali si na internetu i to, zda děvčata opravdu hrají basketbal a jaké mají výsledky. Kroutili hlavou, proč tak sympatický tým má v EuroCupu jen jedno vítězství. Byli ujištěni kapitánkou Katkou Sedlákovou, že ve středu večer (začátek je ve 20.30) přibude druhé a až pak se mohlo jet dál...!


Ve Zwolle bydlí královopolská výprava v moderním hotelu Lumen poblíž arény Landstede Sportcentrum, kde se bude hrát. O pobavení se stará masér Tomáš Petr, který se u snídaně přiznal, že ještě nenašel v pokoji vypínač na světlo a navíc si nevšiml druhé sprchy na stropě a omylem ji na sebe pustil.

Policie ověřovala a  Sáblíková drží palcePolicie ověřovala a  Sáblíková drží palcePolicie ověřovala a  Sáblíková drží palcePolicie ověřovala a  Sáblíková drží palcePolicie ověřovala a  Sáblíková drží palce