Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Od Palau po Vaughn

Nejlepší evropský klubový tým USK Praha si v lednu prohlédne Brno, minulou sobotu hrál na Rosniče s Žabinami, další sobotu 23. ledna se představí v Králově Poli. Pražanky hrají v Bonver ŽBL pouze zápasy na hřištích soupeřů, více se soustřeďují na Euroligu, kde hodlají obhájit nečekané prvenství.


Trenérka Hejková má skvěle poskládaný tým, co cizinka, to megahvězda počínaje španělskou rozehrávačkou Palau a konče pod košem takřka nebranitelnou Američankou Vaughn. Brněnští diváci se mohou těšit i na srbskou střelkyni Petrovič, pohyblivou Španělku Xargay nebo Američanku Dupree, která nedávno nahradila krajanku Robinson. 


Celek USK samozřejmě vládne i domácí soutěži, v nedávném souboji smetl do té doby neporažený Nymburk 106:57, v Žabovřeskách zvítězil 98:53. V domácí souteži dostávají větší příležitost i české hráčky, takže v hale Vodova si určitě zahrají sestry Elhotovy, Burgrová, Hanušová a Vyoralová. V Eurolize ve středu vyhrály Pražanky v Krakově rozdílem třídy 78:57 a usilují o druhé místo ve skupině B.


V Bonver ŽBL čtvrté Brňanky by měly odhodit zbytečný ostych, je třeba hrát odvážně a duel s takovým věhlasným týmem si sportovně užít. Začátek je v 15.30 hodin, v předzápase hrají v hale Vodova kadetky VALOSUNu KP v extralize se Slovankou (12.30). VALOSUN KP B cestuje v 1. lize v sobotu do Olomouce, v neděli se představí v Tišnově (11.30).

Od Palau po Vaughn