Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vítězné míchání a zkoušení

Povinný úspěch si připsaly hráčky VALOSUNu KP Brno v 19. kole Bonver ŽBL, nad U 19 Chance zvítězily 83:56 a udržely si čtvrté místo v tabulce. Strakonické družstvo nastoupilo pouze v šesti, ale sympaticky bojovalo až do konce.


Domácí tým se pomaleji rozjížděl, ale ve druhé desetiminutovce se rozdíl už vyšplhal na dvacet bodů. Brněnský trenér Svoboda míchal se sestavou (střídající hráčky trefily 50 bodů), zkoušel různé herní varianty. Svým svěřenkyním vytýkal hlavně málo pohybu v postupném útoku (naopak body z brejků byly 23:2) a nedostatek důrazu v obraně. Přesto VALOSUN KP s přehledem dovedl utkání s posledním celkem ligy do klidné koncovky a splnil roli favorita.


"Podobné zápasy nejsou jednoduché, zvláště když jsme se občas přispůsobovali hře oslabeného soupeře. Náš tým je ale mnohem zkušenější a měli jsme i výškovou převahu, takže velké problémy nebyly," řekla brněnská opora Eva Mrhálková.


VALOSUN KP Brno - U 19 Chance 83:56 (24:16, 49:29, 62:41)


Body: Beránková 12, Remenárová a Mrhálková 11, Sanford a Švrdlíková 9, Vlková, Šujanová, Sedláková a Adamcová po 6, Vojtková 3, M. Heroschová a Bubeníková 2 - Krejčová 17, Vrančič 13, Gaislerová 11, fauly: 17:16, TH: 14/8:18/12, trojky: 5:6, rozhodčí Kapaňa, Karafiát, 300 diváků.

Vítězné míchání a zkoušení