Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vyřadily Žabiny, jedou do lázní!

Stejně jako před rokem si závěrečný turnaj Českého poháru zahrají basketbalistky VALOSUNu KP. Naopak po dlouhých letech budou chybět Žabiny, mnohonásobné vítězky této soutěže. Rozhodlo se o tom v brněnském derby, VALOSUN KP vyhrál na Rosničce ve čtvrtfinále ČP zaslouženě 71:57.


V úvodu to vypadalo na jasnou záležitost hostujícího družstva (2:15). Jenže další úsek vyhrály Žabiny 13:0 a srovnaly krok! VALOSUNu KP dělala problémy veteránka Machová (celkem 6 zisků), navíc se královopolská děvčata potýkala s vlastní nervozitou. "Čeho se bojíte?", burcoval hostující tým při timeoutech trenér Marian Svoboda.


Až ve třetí čtvrtině VALOSUN KP vyztužil obranu, Žabiny přicházely snadno o míč už v zárodku akcí a tak VALOSUN KP odskočil na rozhodující devatenáctibodový rozdíl (46:65). Pohárové derby bylo více urputné než basketbalově pohledné a potvrdilo, že brněnskou ženskou jedničkou je aktuálně VALOSUN KP.


Final Four ČP se uskuteční 28.-29. 2. v Karlových Varech a při neúčasti USK mohou na místa nejvyšší myslet i v Králově Poli... (pro královopolské příznivce se připravuje pobytový zájezd - podrobnosti budou na stránkách během příštího týdne).


Žabiny - VALOSUN KP Brno 57:71 (15:20, 35:43,46:63) 


Body: Dušanič 15, Vučurovič 11, Horáková 10 - Šujanová 18, Vlková 16, Sanford 14, Adamcová 10, Mrhálková 5, Sedláková 4, Remenárová a Švrdlíková 2, fauly: 16:17, TH: 15/8:11/11, trojky: 3:4, rozhodčí Dolinek a Kapl, 200 diváků.

Vyřadily Žabiny, jedou do lázní!