Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

V plánu je vyrovnání

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš... To ovšem neplatí pro basketbalistky VALOSUNu KP, které v Trutnově v prvním a třetím čtvrtfinalovém utkání Bonver ŽBL zopakovaly stejný kolaps. Když už se zdálo, že vstup do zápasu horší být nemůže (30:17 v sobotu 19.3.), tak o týden později to bylo po první čtvrtině 31:9...!


I když se Brňanky vzpamatovaly a snižovaly, tak na Trutnov to bylo málo a prohrály 65:76. 24bodové vedení se snadněji udržuje než překlopuje. Čtvrtý duel série je na programu ve středu 30.3. a na tahu je VALOSUN KP. V hale Vodova už Karu minulou středu zdolal - i přes 27 ztrát! Navíc soupeř bojuje v užší rotaci, tedy by mohl mít problémy s kondicí. 


Domácí tým potřebuje, aby zabraly obvyklé opory z první pětky, v Trutnově některé zastínily hráčky z lavičky (29 bodů). Kara vede 2:1 a už se vidí v semifinále. Před rokem však Královopolanky se stejným soupeřem také vedly 2:1 na zápasy a nakonec sérii nezvládky a prohrály 2:3.


I takové připomenutí může nakopnout Brňanky k tomu, aby za nepříznivého vývoje play off stále doufaly a bojovaly. Americko-africko-evropský tým z Podkrkonoší spíše těží z jejich výpadků, než že by předváděl zázračné výkony. I Tipsport lehce favorizuje domácí družstvo (1,65x2,25).


Kdo přijde ve středu (17:30) do Králova Pole fandit VALOSUNu, dočká se zajímavé podívané a věříme, že i vyrovnání série na 2:2.


Více v rozhovoru brněnského Deníku s Editou Šujanovou - ZDE: http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/sujanova-varuje-pred-utocnymi-doskoky-trutnova-20160329.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

V plánu je vyrovnání