Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zklamání - do semifinále jde Kara

Už v závěru března skončila pro basketbalistky VALOSUNu KP sezona 2015/16, ve čtvrtfinále Bonver ŽBL je vyřadil Trutnov 3:1 na zápasy. Ve čtvrtém utkání série prohrály Brňanky v hale Vodova s Karou 61:81. 


Domácí basketbalistky začaly nadějně (7:4), ale trutnovské trio Vondráčková, Pazderová a Cady se takřka neminulo a zařídilo brzy devítibodový odstup (13:22). Do přestávky VALOSUN KP vydřel přijatelný stav, po změně stran namlsaly Brňanky i bouřící hlediště (45:44). Jenže brněnská radost trvala jen chvilku, Kara se bod po bodíku vzdalovala a zkoprnělé domácí hráčky se chytaly do obranných trutnovských pastí.


V závěrečné desetiminutovce si Východočešky postup do semifinále, kde se střetnou s USK, s přehledem pohlídaly. "Naše hráčky se snažily, bojovaly, ale neunesly důležitost zápasu. Soupeř měl neuvěřitelné procento střelby z pole, za dva body 60,5%, zklidnil se. Naopak naše družstvo muselo dotahovat a znervóznělo. Tým hrál v křeči, což se promítlo do konečného skóre," zhodnotil utkání brněnský trenér Marian Svoboda.


VALOSUN KP se v konečném pořadí Bonver ŽBL stejně jako před rokem zařadil na páté místo (nejlepší umístění ze všech ženských kolektivních sportů v Brně). Druhou semifinalovou dvojici tvoří Nymburk a Hradec Králové.


VALOSUN KP Brno - Trutnov 61:81 (20:25, 41:44, 47:59)


Body: Šujanová 14, Vlková 12, Švrdlíková 8, Kopecká 7, Mrhálková 6, Sedláková 5, Remenárová 4, Sanford 3, Adamcová 2 - Cady a Pazderová 19, Russell 13, fauly: 17:18, TH: 15/11:18/14, trojky: 4:5, 600 diváků, rozhodčí Jeřáb, Holubek a Pokorný. Konečný stav série: 3:1. 

Zklamání - do semifinále jde Kara