Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Start v Králově Poli

S řadou nových tváří zahájily v pondělí přípravu na sezonu 2016/17 basketbalistky VALOSUNu KP Brno. V hale Vodova se pod taktovkou kouče Svobody a kondičního trenéra Adamíka sešla skupina žen a juniorek k úvodním testům (o den později zahájily přípravu také hráčky kategorie U17 a U15, které povede vedoucí SpS Lukáš Nápravník s Ivanou Večeřovou a Martinem Čermákem). Všechny tréninky (hala, posilovna a výběhy) budou probíhat tradičně v Králově Poli.


V Brně se už zabydlují posily z VŠ Praha, křídlo Monika Satoranská (23 let, 188 cm) a pivotka Andrea Sládková (25,187), z Nuslí zamířila nově do Králova Pole Karolína Jandová (25, 180), mladší sestra bývalé reprezentantky Gabriely.


Definitivně do řad žen přecházejí Magdalena Heroschová a Veronika Remenárová. V kádru áčka dostanou příležitost i další hráčky z úspěšné juniorky, škoda, že zdravotní problémy brzdí talentovanou mládežnickou reprezentantku Žilkovou.


Vzhledem k odchodům (Sedláková, Adamcová, Švrdlíková, Vlková + ukončení spolupráce s američankou Sanford) vedení klubu dále angažovalo zkušenou litevskou univerzálku Marinu Solopovou a rumunskou pivotku Adinu Stoedin, družstvo do konce měsíce srpna doplní také americko-egyptská rozehrávačka, v jednání je ještě příchod jedné velice zkušené hráčky, na testech se objeví i další české a slovenské basketbalistky.


V reprezentačních dvacítkách si o prázdninách zahrály Kopecká, Beránková (obě ČR) a Remenárová (SR). První přípravný zápas sehraje aktuálně nejlepší brněnský ženský tým 3. září v rámci VALOSUN Cupu, narazí na sebe čeští eurocupoví zástupci VALOSUN KP a Nymburk! Třetím účastníkem turnaje je Ružomberok.


ŽBL zahájí Brňanky předehrávkou 21. září shodou okolností doma opět s Nymburkem, kvalifikaci o postup do základní skupiny EuroCupu sehrají v německém Kelternu 6.10., odveta je na programu 12. 10.


Více v rozhovoru s Marianem Svobodou - ZDE: http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/odchod-reprezentantek-presto-chceme-medaili-tvrdi-kouc-valosunu-20160811.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300


 

Start v Králově PoliStart v Králově PoliStart v Králově Poli