Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP vykolejilo vedení

V premiérovém utkání ŽBL prohrálo družstvo KP Brno s Nymburkem 73:79. Hostující tým tak vykročil za obhajobou stříbra. Nezklamal však ani nově se tvořící domácí kolektiv, favorita potrápil, ale na vítězství to nestačilo.


Klíčovým momentem vyrovnaného duelu byl výpadek KP za stavu 48:40. Brněnské hráčky začaly zmatkovat, kupit chyby v obraně a zkušený protivník se patnáctibodovou šňůrou odpoutal a vedení už udržel. 


Marian Svoboda, trenér KP: "Nymburk měl výškovou převahu, poměr doskoků byl 29:47... Mrzí mě naše zaváhání za příznivého stavu 48:40, to by se stávat nemělo. Ale ještě nejsme sehraní, což přináší chyby."


Dan Kurucz, trenér Basketball Nymburk:"Bylo znát, že pro oba celky jde o první soutěžní utkání. Bylo plné kiksů. Skóre se přelévalo na jednu či druhou stranu, my měli štěstí, že jsme zrovna na konci zápasu byli ve vedení. Brnu do nejbližších dnů přeji, aby postoupilo z kvalfikace Eurocupu."


KP Brno - Nymburk 73:79 (24:19, 34:34, 51:55)


Body: Pecková 18, Solopova a Sládková 14, Kopecká 10, Moussa 8, Beránková 7, Remenárová 2 - Bartáková 19, Křížová 15, Ursu 14, Chomenčuk 12, fauly: 19:23, TH: 23/17:14/9, trojky: 8:6, rozhodčí Vyplel a Zatloukal, 358 diváků.

KP vykolejilo vedeníKP vykolejilo vedeníKP vykolejilo vedeníKP vykolejilo vedeníKP vykolejilo vedení