Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Složitý úkol pro KP

O tom, zda budou basketbalistky KP pokračovat v EuroCupu se rozhodne ve středu v podvečer. Úkol Brňanek je složitý, musejí v odvetě kvalifikace zdolat Keltern o 11 bodů! Potom se mohou tešit na duely ve skupině F se španělskou  Gironou, portugalským týmem Ponta Delgada a belgickým Castors Braine. 


V prvním utkání ve čtvrtek v Kelternu zvítězil místní mezinárodní soubor 69:59, Brňanky mohou mrzet čtyři body, které zaznamenal Rutronik v posledních sekundách. Rozhodně si už nemohou dovolit další malátný vstup do zápasu. Stíhačka jako v nedělním zápase s Hradcem Králové v ŽBL vyjít podruhé nemusí.


Německé družstvo spoléhá na sílu rozehrávaček Američanky Thomas a Belgičanky Mayombo i na pivoty Vucurovič (vrací se do Brna, kde ještě na jaře hrávala za Žabiny), Markovič, Pokk a Tailane. Keltern o víkendu potvrdil dobrou formu, v bundeslize zdolal vysoko Chemnitz 75:52. Výběr zkušených basketbalistek z Evropy i zámoří určitě nebude brátit desetibodový náskok, ale půjdě tvrdě za vítězstvím.


Hostující basketbalistky hrají a trénují v Německu v malé tělocvičně, v obří královopolské hale by mohly mít potíže. Jenže na podvečerním úterním tréninku jim všecho padalo... Důležitý bude i divácký kotel v hale Vodova, takový, aby protivníka uvařil!  Zápas KP - Rutronik začíná v 18 h. v hale Vodova.  

Složitý úkol pro KP