Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Splněná role favorita

Papírově snadného soupeře měl v 7. kole ŽBL tým KP Brno. Roli favorita ve Strakonicích splnil, zvítězil 97:58 a v tabulce se posunul na deváté místo. Má ale o 2 zápasy méně než zbytek ligového pole.


Mladé družstvo U19 Chance v ŹBL ještě nevyhrálo, s Moravankami drželo krok zejména v závěru první čtvrtiny. Hostující hráčky totiž pod vlivem jasného průběhu začaly hrát na krásu v útoku a laxně v obraně. Ale od druhé desetiminutovky se už utkání vyvíjelo podle předpokládaného scénáře. Jenže Brňanky na delší dobu ztratily americkou pivotku White, která po jednom ze soubojů skončila ve strakonické nemocnici. 


Což hostujícícho kouče Mariana Svobodu moc nepotěšilo, na marodce je od září stále rumunská pivotka Stoiedin."Tvrdé střetnutí, zranění White mě mrzí. Roli favorita jsme splnili. Stále se sehráváme, takže musíme některé věci doladit. I takové zápasy nám k tomu dobře poslouží. Strakonické hráčky bojovaly, v obraně využívaly naší nepozornosti, úplně jednoduché utkání to nebylo." 


U19 Chance-KP Brno  58:97 (21:24, 28:48, 48:75)


Body: Musilová 18, Dudáčková 17, Rybová 11 - Pecková 22, Moussa 18, Beránková 11, Sládková 10, Kopecká, Jandová a Solopova 8, Satoranská 6, White 3, Remenárová 2, Heroschová 1, fauly: 15:13, TH: 8/6:19/14, trojky: 4:5, 150 diváků.

Splněná role favorita