Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Stovka nepadla

Podle očekávání skončilo "malé" brněnské derby mezi KP a MK Technic, favorit zvítězil v 8. kole ŽBL  nad nováčkem soutěže 97:57. Domácí tým po družstvech z chvostu tabulky (U19 Chance a MK Technic) čekají mnohem těžší protivníci, přístí sobotu Slavia a 5.listopadu Trutnov.


V sobotu v hale Vodova udeřil hostující celek hned v úvodu (2:9) a první čtvrtina tak měla nečekaně vyrovnaný průběh. Ve druhé desetiminutovce se už projevil výkonnostní rozdíl mezi soupeři, k neudržení byla Pecková (17 bodů za poločas) a basketbalistky KP rychle ovládly derby. Diváky požadovaná stovka však nepadla.


"Vydařil se nám začátek, ale zvýšené tempo KP nás zatížilo spoustou faulů. Převaha domácích narůstala, odvrátit debakl se nepodařilo,"  řekla hostující trenérka Lucie Zítková.


Trenér KP Marian Svoboda má momentálně starosti s pivoty, zraněné jsou Stoiedin a White, které smutně seděly v civilu na lavičce. "Roli favorita jsme i přes oslabení zvládli. Je dobré, že se prosadily i střídající hráčky. Liga nyní zvolní tempo, což nám umožní více trénovat."


KP Brno - MK Technic 97:57 (21:18, 55:29, 76:41)


Body: Pecková 22, Sládková 16, Solopova 13, Jandová 11, Remenárová 9, Moussa 7, Heroschová 6, Beránková 5, Kopecká a Satoranská 4 - Havlíková 14, Zítková 10, Selucká 9, fauly: 18:23, TH: 29/24:19/16, trojky: 5:5, 400 diváků, rozhodčí Karafiát a Zatloukal. 

Stovka nepadlaStovka nepadlaStovka nepadlaStovka nepadlaStovka nepadla