Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ostrava mění Američanky

Po víkendovém 11. kole se základní část ŽBL zlomí do druhé poloviny. KP Brno cestuje v neděli do Ostravy, ale k dobru má ještě odložené zápasy s USK a Slovankou. V neúplné tabulce je tým KP osmý, Severomoravanky deváté.


V hale Tatran nedaleko Stodolní ul. se potkají čeští zástupci ve Středoevropské lize. Zatímco Brňanky už mají za sebou první utkání (prohrály 62:68 ve středu ve Freiburgu), Ostrava se poprvé představí až 20. 11. v Rijece.


V ŽBL má SBŠ tři výhry nad celky z chvostu, ale vyrovnané duely absolvovala Ostrava v Brně s Handicapem, Slavií a v Trutnově. Trenér Jány se opírá o cizinky Butts (průměr 14,5 b. na zápas)  a Canty (18,3!), už ale odešla Američanka Wingate, náhradou je její krajanka Scott-Williams. Ta se představila v utkání ČP v Pardubicích, kde se o výhru  67:47 zasloužila 9 body. 


V minulém ročníku ligy VALOSUN KP jasně ovládl obě střetnutí (100:59 a 93:39), tentokrát zřejmě půjde o vyrovnanější souboj. Začátek je v neděli v 15 hodin.

Ostrava mění Američanky