Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP míří do první šestky

ŽBL má ze sebou polovinu základní části, tedy 11. kol. Úplně to neplatí o basketbalistkách KP Brno, které mají dohrávat utkání s USK a Slovankou (7.12. v Ml. Boleslavi).


Zatím jsou Brňanky na sedmé příčce, v případě výhry nad Slovankou se posunou do vyrovnané první poloviny tabulky, kde se koncentruje tuzemská basketbalová kvalita. Bilance KP: šest výher ke třem prohrám je solidní. Přitom ztráta 8 hráček vypadala před sezonou dost kriticky. Navíc zahraniční posily pod koš se záhy po příjezdu vážně zranily, White stihla čtyři zápasy, Stoiedin ani jediný. Intenzivní hledání další pivotky snad co nejdříve povede ke zdárnému konci. 


Trenér Svoboda se tedy obvykle spoléhal na sestavu Moussa, Kopecká, Solopova, Pecková a Sládková, dostatek příležitostí dostávaly ještě vloni juniorka Remenárová či čerstvá reprezentantka ČR Beránková. V ŽBL se podařilo zdolat v prodloužení Hradec Králové, mrzí prohry s Handicapem a na Slavii, kde se navíc zranila i Američanka Moussa.


Vyřazení v kvalifikaci EuroCupu od německého Kelternu se ve světle dalšího průběhu soutěže nezdá být tak nečekané, soupeř dokázal vyhrát i na půdě belgického giganta Castors Braine. Místo EuroCupu tedy KP hraje Středoevropskou ligu (CEWL), kde však zbytečná porážka ve Freiburgu zkomplikovala šance na postup do Final Four. Další ztráta v duelu s Ružomberokem (30.11. na Vodově) by zřejmě byla už osudná!


V ŽBL čekají Brňanky do Vánoc venku tři elitní celky: Nymburk (27.11.15:00), USK a Hradec Králové, k tomu připočítejme derby s Handicapem, dohrávané utkání v Ml. Boleslavi s nepříjemnou Slovankou a bitvu o naději v CEWL. Tedy šest důležitých duelů... 


„Trenér Marian Svoboda společně s prakticky zcela novým týmem udělali od začátku sezony kus práce a pevně věřím, že to v odvetné části ještě více zúročíme. Snad se nám vyhnou i nepříjemné zdravotní komplikace. Také otázka pivota by měla být v podobě Stephani Madden konečně vyřešena. Z hráček cítím velké odhodlání," doplňuje GM Richard Foltýn.

KP míří do první šestky