Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Ružomberok bude vzpomínat

Reprezentační přestávka se týkala i evropských pohárů vč. Středoevropské ligy (CEWL). V tomto týdnu se CEWL ale opět rozjede, KP Brno hostí ve tříčlenné skupině A ve středu 30. listopadu MBK Ružomberok. Pro slovenský tým půjde o vstup do soutěže, naopak Brňanky mají za sebou nevydařený zápas v německém Freiburgu (62:68).


Oba soupeři se dobře znají, v přípravě před sezonou se v září utkali dokonce čtyřikrát! Vždy to byly vyrovnané a tvrdé duely, zajímavou bitvu lze čekat i ve středu od 17.30 v hale Vodova. Hosty v rámci retro "Eurovýjazdu" přijede povzbudit skupina fanoušků, kteří si současně připomenou první (ze dvou) euroligových triumfů.


V roce 1999 se totiž hrálo Final Four pod Špilberkem právě v hale Vodova, ze současného pohledu v té menší, tzv. staré. Ružomberok pod vedením trenérky Hejkové zdolal ve finále italské Como (to vyřadilo ve čtvrfinále Žabovřesky).


Ve středu se bude bojovat v sousední nové hale a královopolští příznivci by měli dorazit v co největším počtu! I proto, že jde o poslední domácí představení týmu KP v roce 2016...! Navíc brněnské basketbalistky potvrdily dobrou formu v nedělním ligovém střetnutí s Nymburkem. "Bylo to vydřené vítězství, vidím na děvčatech, že jsou unavené. Větší příležitost dostanou proti MBK i další hráčky z kádru," plánuje trenér KP Marian Svoboda.


Naopak Ružomberok ve slovenské lize měl v sobotu snadného protivníka, Cassovii Košice smetl 90:44 a aktuálně je třetí. Opírá se o kvarteto Lázárová, Sujová, Kmeťová (bývalá hráčka VALOSUNu KP) a Campbell.


Pro ty, co se dnes nedostanou na utkání CEWL do haly Vodova, na letošní poslední domácí utkání KP Brno, o body do evropského koeficientu proti dvojnásobným vítězkám EUROLIGY, je připraven přímý přenos - viz. odkaz:
http://www.tvcom.cz/…/143785-CEWL-KP-Brno-MBK-Ruzomberok.htm

Ružomberok bude vzpomínat