Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Bitvu rozhodla šňůra KP

Týden snů prožily basketbalistky KP Brno. Minulou neděli si poradily v ŽBL s aktuální eurocupovou štikou Nymburkem, poté připojily dvě výhry nad bývalými euroligovými šampiony - Ružomberokem v CEWL a sousedním Handicapem (dříve IMOS) ve 13. kole ligy 82:61! V průběhu důležitého duelu vedly až o 26 bodů!


Derby přilákalo do haly Rosnička slušnou návštěvu, hrál se vynikající a dlouho napínavý ženský basketbal. Až za stavu 50:50 se utkání zlomilo ve prospěch hostujícího týmu. Handicap v úvodu využíval nervozitu soupeře (13:4), KP nastartoval až příchod americké pivotky Madden (15:21). Bodová přetahovaná v závěru první půle (celkem se vedení změnilo 11x!) skončila jednobodovým vedením domácích.


Po pauze přišly momenty reprezentantky Kopecké - rychle jako legendární Old Shatterhand trefila tři trojky za sebou (38:44). Handicap se z tohoto šoku ještě vzpamatoval (50:50), jenže síly ubývaly a další úder KP se odvrátit nepodařilo. Šestnáctibodová šňůra (52:73) hostujících basketbalistek definitivně rozhodla derby a bubny nadšených královopolských fanoušků byly možná slyšet i na přehradě...


Družstvo KP tak i s úroky oplatilo městskému rivalovi říjnovou pořážku 57:68 a po čtvrté výhře v řadě bude určitě stoupat tabulkou ŽBL vzhůru. Z bývalých hráček VALOSUNu KP, které v létě odešly na Rosničku, se nejvíce dařilo Švrdlíkové (8 bodů), Adamcová ani Sedláková na svůj říjnový výkon v hale Vodova nenavázaly. V hostující sestavě se podruhé v lize objevila Američanka Madden, k 25 bodům přidala i 13 doskoků a tři asistence!


"Z naší strany byl průběh zápasu jako den a noc," hodnotil derby trenér Handicapu Viktor Průša. "Jelikož sezonní průměr 60 bodů na utkání jsme splnili, musím hledat příčiny porážky v obraně."


O důležitosti dobré defenzívy hovořil i spokojený hostující kouč Marian Svoboda. "Rozhodly obrany. My jsme v prvním poločase hráli strašně komplikovaně a nepozorně. Našich 17 ztrát pomáhalo domácím. Po změně stran jsme zpřesnili hru, vyztužili obranu a z brejků dávali lehké koše. Byli jsme ve vedení, uklidnili se a hráli rychle a jednoduše."


Handicap Brno - KP Brno 61:82 (15:14, 36:35, 52:59)


Body: Hausknechtová 16, Palušná 14, Švrdlíková 8 - Madden 25, Kopecká 18 (trojky 4/4), Pecková 16, Sládková 8, Solopova 6, Remenárová 3, Beránková, Satoranská a Moussa 2, fauly: 21:21, TH:20/12:20/15, trojky: 3:5, rozhodčí Dolinek a Vyplel, 500 diváků.

Bitvu rozhodla šňůra KPBitvu rozhodla šňůra KPBitvu rozhodla šňůra KPBitvu rozhodla šňůra KPBitvu rozhodla šňůra KP