Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Předvánoční zaváhání

Se ctí se rozloučily s rokem 2016 basketbalistky KP. V utkání vynikající úrovně prohrály v 15.kole ŽBL v Hradci Králové s druhým týmem tabulky 75:81. Do příštího roku vstoupí Brňanky na páté pozici se zápasem s USK k dobru a určitě se poperou o první čtyřku po základní části.


O vyrovnanosti duelu svědčí, že soupeři se 18x vystřídali ve vedení! Hráčky KP se blýskly na začátku třetí čtvrtiny, kdy po šňůře 8:0 šly do minitrháku (46:48). Jenže Lvice chytily druhý dech, po dvou slepených trojkách (54:48) se Brňankám vzdálily a vedení už nepustily z rukou.


"Myslím, že to byl v prvním poločase vynikající basketbal z obou stran. Hrálo se s vysokým nasazením. Druhý poločas už byl více bojovný. My navíc nezačaly dobře a Brno se dotáhlo. Těší mě, že jsme se nebály o výsledek, holky zabraly a náskok získaly zpět," upozornila na zlomový moment domácí trenérka Romana Ptáčková.


Královopolský kouč Marian Svoboda si posteskl, že poslední utkání před svátky je vždy složité. "Hráčky už myslí na Vánoce. Zápas jsme si prohráli tím, že jsme neproměňovali jasné příležitosti a šestky, soupeř ano. Jediné co se povedlo je, že máme lepší bilanci ze vzájemných utkání."


S rokem 2016 se družstvo KP rozloučilo na večírku v restauraci U Kotvy na přehradě, dorazil i Ježíšek. A po nadílce se děvčata rozprchala do všech světových stran, od Soběšic přes Vilnius, Káhiru až na Floridu...


Hradec Králové-KP Brno 81:75 (22:23, 43:34, 57:54)


Body: Minarovičová 13, Pazderová a Bura 12 - Solopova 16, Pecková 15, Remenárová, Madden a Sládková 11, Kopecká 6, Moussa 3, Satoranská 2, fauly: 16:15, TH: 11/8:20/11, trojky: 7:6, 300 diváků, rozhodčí Znamínko, Pokorný.

Předvánoční zaváhání