Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Udobřování v Koniarni

Před basketbalistkami KP Brno je ve středu poslední zápas ve skupině A Středoevropské ligy. Od 17 hodin nastoupí ve slavné ŠH Koniareň v Ružomberoku. Po vysokém vítězství nad Freiburgem 96:60 jsou blizoučko postupu do Final Four.


Navíc úspěch v Ružomberoku by Brňanky definitivně posadil na první příčku, což by znamenalo snadnějšího soupeře pro semifinále závěrečného turnaje soutěže (zřejmě Flying Foxes z Vídně, suverénem B skupiny jsou Piešťany).


V listopadu v hale Vodova zdolal tým KP aktuálně čtvrtý celek slovenské ligy po zajímavém průběhu 68:61. Lednová forma MBK zřejmě není příliš blyštivá, děvčata z Liptova v sobotu klopýtla pod Urpínom v B. Bystrici 60:62 v prodloužení!


Udobřit fanoušky si basketbalistky a vedení MBK chtějí výhrou nad Moravankami i tím, že vstup do haly Koniareň bude zdarma (obvykle 3 eura) a uskuteční se také bohatá tombola... Brňanky se vydaly na východ v úterý dopoledne takřka kompletní (chybí nemocná Lančová), nicméně ještě v pondělí některé opory běhaly po vyšetřeních a kontrolách po různých zdravotnických zařízeních.


"Stále je někdo na marodce, ale popereme se s tím. S MBK se dobře známe i z přípravy, nebude to jednoduchá odveta. Domácí může svazovat nervozita, mají před sebou těžké střetnutí ve Freiburgu, my ve skupině končíme,"připomenul dobrou výchozí pozici KP trenér Marian Svoboda. 


Po strastiplné cestě s 80 min. čekáním na slovenských hranicích (mj. havarovaný kamion) si Brňanky ve sněhem zasypaném Ružomberoku večer zatrénovaly, milé bylo setkání s bývalou hráčkou VALOSUNu Evou Kmeťovou, nyní oporou domácích. K výpravě se připojila i Veronika Remenárová, která cestovala o den dříve za rodinou. Hotel Kultúra, kde družstvo KP pobývá, má  za rohem, pokud však jde o jídlo, trenér ji povolil domácí maminčiny speciality...

Udobřování v Koniarni