Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vítězná série pokračuje

Zásluhou vynikajícího výkonu ve druhém poločase zdolaly basketbalistky KP ve 20. kole ŽBL pražskou Slavii 86:65. Brňanky jsou tak hodně blízko účasti v první čtyřce po základní části. Domácí tým si navíc posílil sebevědomí, za čtrnáct dní se utká se stejným protivníkem v semifinále Final Four ČP!


Pražanky v úvodu držely ve hře chyby královopolského celku a šestky. Brněnská děvčata svazovala nervozita, bodovou přetahovanou (celkem 13x se měnilo vedení) před přestávkou vyhrály domácí dlouhánky (42:41).


Po změně stran přišel rozhodující úder mezi 25. a 30. min. (z 50:48 na 65:53). V taktické bitvě zónových obran byla lepší ta brněnská, Beránková a Pecková trefily důležité trojky a co se odrazilo od obroučky se často doskočilo (útočné doskoky 15:5). Navíc Pražankám docházely i síly. V závěru si brněnské družstvo pohlídalo rozdíl i ze vzájemných utkání (v Praze vyhrála Slavia 73:63).


"Šlo o hodně, postupně jsme překonali nervozitu a zlepšeným výkonem ve druhém poločase jsme Slavii i s kvalitními oporami jednoznačně přehráli. Naše vítězná série je nádherná, chceme aby pokračovala. Ale bude to zatížení na hranici únosnosti," připomněl domácí kouč Marian Svoboda ligové  play off a účast KP na turnajích Final Four ČP a CEWL.  


Trenér Pražanek Martin Stavěl viděl dva důvody porážky. "V první půli jsme měli dát o 20 bodů víc. Po přestávce Brno využilo výškovou převahu, nám chyběl doskok."


KP Brno - Slavia Praha 86:65 (22:18, 42:41, 65:53)


Body: Pecková 26, Madden 15, Sládková 12, Beránková, Remenárová a Solopova 8, Kopecká 5, Moussa 4-Vaughn 19, Felixová 14, Russell 10, fauly: 23:20, TH:14/10:23/18, trojky: 8:5, rozhodčí Šafařík a Lukeš, 600 diváků.



Vítězná série pokračujeVítězná série pokračujeVítězná série pokračujeVítězná série pokračujeVítězná série pokračuje