CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Do finále se stovkou

Po parádním výkonu zdolaly basketbalistky KP Brno v semifinále ČP Slavii 101:77 a v pondělním finále se střetnou s Handicapem, který si poradil s Trutnovem 86:59. Začátek bitvy o cennou trofej je v 18.30 hod. a příznivci basketbalu pod Špilberkem se mají na co těšit. 


V úvodu Slavia sice chvíli s KP držela krok, ale na každý svůj bod se hodně nadřela. Těžila většinou z individuálních průniků a samozřejmě příspěvku Krystal Vaughn, na kterou ale v obraně často dohlížela Tereza Pecková. Byly to zajímavé souboje  první a čtvrté nejlepší ligové střelkyně.


KP Brno naopak předvádělo týmový výkon plný přihrávek až do volných prostorů pod košem. Jenže Slavia nemohla v defenzivě ani ucpat vymezené území, protože Brňanky hnány dopředu početným a hlučným fanclubem pálily ostrými z perimetru. Soupeřky ničily zónou a tříbodovou střelbou, což bylo ještě o to markantnější, že Slavia se ze stejné vzdálenosti trápila.


Defenzivní hradba Slavie se pod náporem brněnské trojkové palby zcela rozpadla. Když Solopova přidala už 11. trojku z 22 pokusů, navíc jako nekompromisní zakončení rychlého protiútoku, bylo jasné, že KP hraje v takové pohodě, že finále mu nemůže uniknout. Nakonec ani stovka neodolala a z posledního útoku svého týmu jí pokořila Beránková.


KP Brno – BLK Slavia Praha 101:77 (29:20; 53:41; 77:57)


Body: Madden 22, Sládková a Solopova po 18, Moussa 14, Remenárová 11, Beránková 9, Kopecká 6, Pecková 3 – Vaughn 24, Pudláková 20, Jakšić 15, Russel 8, Vondráčková 6, Felixová a Klokočníková po 2, fauly: 17:17, TH: 17/10:15/12, trojky: 11:1 (!), rozhodčí Kučera, Kapl, Linhart, 500 diváků.


 


Článek na idnes: Kdo vyhraje Český pohár basketbalistek? - ZDE: http://sport.idnes.cz/cesky-pohar-basketbalistek-semifinale-dhn-/basket.aspx?c=A170226_190936_sport-basket_tof 


 


Aktuální informace a fotogalerie na www.facebook.com/krpolebrno


 


Marian Svoboda, KP Brno: „Doufal jsem, že bude takový průběh. Dobře jsme se připravili, holky do toho šly natvrdo. Myslím, že jsme dneska podali velmi dobrý výkon. Tomu odpovídá i výsledek a zaslouženě jsme vyhráli. Letos máme střelce. Všechny hráčky jsou schopné střílet i z venku a obrana pak nemá kam skočit. Z toho vznikají volné střely z venku. Atmosféra tady je nádherná. Doufám, že holky zítra na finále najdou sílu. Musíme se na to hodně dobře připravit jako na dnešní zápas. Vždycky když se hraje před bouřlivým prostředím, a zvlášť domácím, tak nám to hodně pomůže. Dneska to bylo znát.“



Martin Stavěl, BLK Slavia Praha: „Chybějící zkušenosti mohly bez pochyby hrát roli. Nicméně KP Brno v současné formě je druhý nejlepší tým po USK Praha. Nepotýkají se se zraněními a hrají neustále v kompletní sestavě. To je hrozně znát. Pokud se chceme měřit s týmem KP Brno, musíme být všichni. Nám chybí Tereza Sedláčková jako jediné vysoké křídlo. To ale neomlouvá fakt, že jsme dneska hrozně bránili. Hráli jsme v podstatě venku a dali skoro 80 bodů, což by mělo být fajn. Pokud ale dostanete v ženském basketu 100 bodů, tak se v zápase nemáte o čem bavit. Brňanky dneska měly střelecký den. Jediná hráčka, která se neprosadila byla Tereza Pecková, což je jediné pozitivum. Nicméně ostatní, i ty, co většinou méně skórují, daly dnes hodně bodů, spoustu trojek. Klíčovým faktorem v prvním poločase byl individuální výkon hráčky Madden, která si vzala míč a dala nám deset bodů v řadě. Ve druhém poločase jsme si řekli, že do toho zkusíme šlápnout. KP pokračoval v bezchybné hře v útoku, neměly hluchou pasáž a s průměrem 25 bodů za čtvrtinu dotáhly zápas do zaslouženého vítězného konce."

Do finále se stovkou