Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Kořist se vzbouřila, pohár zůstal v Brně!

Dočkali jsme se!!! Královopolský klub se od neděle může pyšnit první trofejí v historii! V nervy drásající rozhodující bitvě Final Four Středoevropské ligy (CEWL) porazily basketbalistky KP Piešťanské Čajky 65:53, když otočily průběh zápasu a koncovku zvládly přímo profesorsky.


To sebevědomé Čajky dlouho nevydýchají. Vedly o 16 bodů (15:31) a domácí družstvo vypadalo na snadnou kořist. Před přestávkou se Brňanky začaly probouzet (trojky Kopecké na 28:35), ubylo ztrát a slovenský tým naopak ukázal, že by nemusel vydržet se silami.


Po změně stran začala brněnská stíhačka, které velela od dirigentského pultíku královopolská odchovankyně Eva Kopecká, netrpělivý soupeř s přistřiženými křídly jen paběrkoval, třetí čtvtinu vyhrál tým KP 21:7! Lahůdkový byl poslední útok ve třetí desetiminutove, 5 s před jejím koncem si vzal trenér Svoboda timeout, nakreslil akci a Kopecká ji trojkou realizovala v poslední sekundě. Poslušné děvče... Čajky se ještě pokusily vzlétnout k výšinám (55:51), ale krátké zamávání křídly nestačilo a v bouřící hale vytryskla brněnská radost.


"CEWL je třetí nejvyšší evropskou soutěží a má svoji kvalitu. Piešťany mají silné družstvo a je to cenné vítězství. Rozhodlo se ve druhé půli, více se chodilo soupeři do těla, nikdo nezůstával volný. I proto Čajkám odešla střelba," hodnotil finále Marian Svoboda.


Hráčky KP za neutuchajícího jásotu fanoušků převzaly zlaté medaile a pohár z rukou zástupců FIBA Europe a ČBF Pavla Burdy a Miloše Pražáka. Nejlepší basketbalistkou turnaje (MVP) byla vyhlášena Eva Kopecká, v elitní pětce ji doplňuje kamarádka Solopova, Čajka Oroszová, bývalá opora VALOSUNu KP Vera Perostiyska (nyní Flying Foxes) a nadějná Adéla Smutná z Ostravy.


Bronzové skončily rakouské Létající Lišky. Final Four Středoevropské ligy v hale Vodova ukázalo potřebu měření sil nejlepších týmů regionu, většinou byl k vidění výborný ženský basketbal a na organizaci turnaje pěli účastníci a delegáti jen chválu... Celek KP tak v krátké době zvládl i druhé Final Four, po stříbru z ČP má zlato z CEWL!


Finále: KP Brno - Piešťanské Čajky  65:53 (15:22, 32:37, 53:44)


Body: Kopecká 22, Pecková 18, Madden 12, Remenárová 6, Sládková 5, Satoranská 2 - Páleníková 14, Handy 12, Oliver a Mikulášiková 9, fauly: 15:15, TH: 7/7:13/7, trojky: 10:4, rozhodčí Matějek, Ženiš a Sljivič, 850 diváků.


O 3. místo: Ostrava - Flying Foxes 71:76 (11:21, 30:38, 48:52)

Kořist se vzbouřila, pohár zůstal v Brně!Kořist se vzbouřila, pohár zůstal v Brně!Kořist se vzbouřila, pohár zůstal v Brně!Kořist se vzbouřila, pohár zůstal v Brně!Kořist se vzbouřila, pohár zůstal v Brně!