Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jak se dělá Final Four II

Ve slavné děkovací scénce to vzal Luděk Sobota zgruntu, od rodičů až po opice. Pokud bychom chtěli navázat na slavného komika, tak můžeme naopak začít Liškami, Čajkami a Ledňáčky. Na Final Four CEWL do Brna se hodně těšil tým Eisvogel Freiburg, ale nakonec nepřiletěl, prý by to ohrozilo jeho německé bundesligové hnízdiště, konkurenční místní dravci byli neoblomní. Asi záviděli...


Zaskočilo družstvo SBŠ Ostrava, všechny výpravy i rozhodčí si blízkost haly Vodova a hotelu A-sport pochvalovaly. Patří jim díky za sportovní vystupování a předvedené výkony a naopak těší slova uznání za organizaci Final Four. Turnaj  odřídila šestice rozhodčích (z toho dvě ženy) z ČR, SR a Rakouska. Klapalo jim to, žádné zásadní přehmaty se neudály. 


V polovině února do Králova Pole přidělené pořadatelství Final Four CEWL (opět po 4 letech) se podařilo 11. a 12. března zrealizovat díky pochopení vedení haly Vodova, zejména organizační manažerky Jaroslavy Stodůlkové. Původně byl ve velké hale jiný program, musely se hledat náhradní prostory nebo přesouvat utkání. Atraktivitu turnaje zvýšilo i spojení sil s florbalistkami Židenic, na ženský basket navázalo v sobotu play off děvčat s hokejkami a tak se zrodila sportovní supersobota na Vodově!


Důležití lidé seděli u stolku, kde se doplňovala světelná tabule (body, fauly, timeouty), mačkala časomíra, sepisoval zápis (Bára Žilková + Martin Čermák + Eva Koppová), všechny měl na povel komisař Zdeněk Ringsmuth. Statistikou plnili počítač Milan Dorazil a Eva Hrošová. O zdraví hráček měli pečovat dr. Hnilička dr. Turek, naštěstí byli bez práce!


O hlasitou hudbu, zápasové informace a momentky z haly na světelné tabuli se starala skupina Boba Urbánka, Štěpán Pospíšil a spol. zase vyráběli a posílali do světa online videopřenosy. Tiskové materiály zpracovala firma KAP CZ, v hale pro potřeby KP fotil David Titz + dalších šest akreditovaných fotografů. Trenér béčka Petr Likař si užil dálnici, v sobotu i neděli z Prahy po utkáních s USK B v 1. lize rychle dovezl pendlující Terku Lančovou.


V přestávkových programech se představili mladí zápasníci a skokani na trampolíně, diváky občerstvoval Petr Muller, pořadatele dirigoval Franta Beran. Dění na hřišti a okolí komentoval z ČT dobře známý Ondra Tomek, kterého doplňoval Zdeněk Hrančík. O ubytování a žaludky účastníků se v A-sporthotelu starala Soňa Vážanová s kolektivem, na společenském večeru se stejně jako před lety pilo víno od Radů z Hustopečí a poslouchala cimbálová muzika Javorník.


Všem jmenovaným i těm, na které jsme pozapomněli, patří veliké poděkování, bez nich by se akci takového významu a rozsahu realizovat nepodařilo. Samozřejmě nás těší podpora města Brna i Jihomoravského kraje i to, že do haly Vodova dorazilo v sobotu a neděli tolik diváků a ty brněnské potěšil zisk trofeje!  


Richard Foltýn a Jarda Michálek

Jak se dělá Final Four IIJak se dělá Final Four IIJak se dělá Final Four IIJak se dělá Final Four IIJak se dělá Final Four II