Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP je v semifinále!

Až za sto let budou kronikáři popisovat co se v Brně stalo v březnu 2017, určitě vzpomenou parádní sérii basketbalistek KP. Během 11 dnů zvládly vyhrát CEWL a vyřadit z play off poměrem 3:0 vítězky ČP, sousední Handicap. Pět utkání, pět vítězství a bezproblémový postup do semifinále ŽBL!. Samé bravurní výkony.


Třetí čtvrtfinalový duel byl současně měčbolem pro KP, Handicapu hrozil konec sezony. Hostující basketbalistky však po předčasném odpočinku viditelně netoužily, bojovaly o každý míč. Jenže do výsledku se jejich snaha nepromítala. Neuhlídaly dvojici Pecková, Madden, která nasázela do jejich koše za 20 minut 28 bodů!


Po přestávce zase velela ofenzívě KP Solopova, odpor Handicapu postupně slábl, rozdíl ve skóre se vyšplhal až na 21 bodů. Poprvé v historii brněnského derby pod ženskými koši se podařilo vyřadit v play off kolektiv z Rosničky. "Cesta do semifinále byla nesmírně těžká. Handicap měl poslední možnost nám ji zkomplikovat. Podal vynikající výkon, ale tím více je třeba ocenit naše děvčata," chválil trenér KP  Marian Svoboda.


Jako v minulých utkáních v rozhodujících momentech zafungovala domácí defenzíva. "Naše obrana byla důraznější. Malá zaváhaní soupeř pohotově trestal, naštěstí naše útočná produktivita byla vynikající. Poučili jsme se z pohárové prohry v Žabinách a výsledek potvrzuje naši kvalitu. Jsme v semifinále, nyní musíme hlavně nabrat novou sílu," dodal královopolský kormidelník. O finále se KP podle papírových předpokladů zřejmě popere s Hradcem Králové.


"Naše hráčky splnily úkol vyvinout na soupeře co největší tlak," hodnotil úterní derby kouč Handicapu Viktor Průša. "I když jsme většinou dotahovali, ke zvratu nebylo daleko. Rozhodly chyby, my jich udělali víc. Výhra domácích je zasloužená, naše hráčky však předvedly vysokou kvalitu a proto jsem na ně pyšný."


KP Brno - Handicap Brno 90:73 (27:16, 50:39, 70:59)


Body: Pecková 28, Solopova 21, Madden 12, Remenárová a Kopecká 9, Satoranská 5, Beránková 4, Moussa 2 - Sedláková 17, Švrdlíková 16, Adamcová 11, fauly: 17:21, TH: 22/19:11/9, trojky: 5:2, rozhodčí Dolinek, Scholze a Vyplel, 600 diváků. Konečný stav série: 3:0!


Historický postup v play off přes soka z nedalekých Žabovřesk neunikl ani zájmu médií:


http://sport.idnes.cz/ohlasy-kp-brno-handicap-brno-basketbal-ctvrtfinale-zeny-pjw-/basket.aspx?c=A170322_2314038_sport-basket_tof


http://sport.idnes.cz/zenska-basketbalova-liga-ctvrtfinale-dw5-/basket.aspx?c=A170321_192649_sport-basket_par


http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/derby-konci-rychle-kp-brno-se-pomstilo-handicapu-za-cesky-pohar-a-postoupilo-20170321.html


http://www.ceskatelevize.cz/sport/micove-sporty/350991-kralovo-pole-je-jako-prvni-v-semifinale-handicap-konci/


RF

KP je v semifinále!KP je v semifinále!KP je v semifinále!KP je v semifinále!KP je v semifinále!