Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Budou padat trojky?

S vedením 1:0 pocestují do Brna basketbalistky Hradce Králové, druhý duel semifinále ŽBL začíná v hale Vodova v sobotu v 15.30 hod. Hraje se na tři výhry, v případě úspěchu by měl hostující tým v úterý ve své sokolské hale mečbol.


Což Brňanky nechtějí připustit a tak se čeká velká bitva, podobná jako ve středu u řeky Labe. Byť to v prvním poločase vypadalo na snadný úlovek pro Lvice. Po přestávce se karta obrátila, výborně hrající družstvo KP dotahovalo, jenže Hradec s vypětím všech sil výhru 76:74 uhájil.


"Nemůžeme zase spoléhat na stíhačku, to nemusí vyjít, naopak doma je třeba dostat soupeře hned pod tlak," přeje si domácí kouč Marian Svoboda. Hodila by se zlepšená střelba zdálky, jen 2 trojky KP byly hodně pod obvyklým průměrem.


Hradecká trenérka Romana Ptáčková je na stránkách idnes.cz naladěná optimisticky. "Je příjemné začít výhrou a snad nás to pozitivně namotivuje do dalších zápasů."


Sobotní program zahájí juniorky KP (9.00), které čeká extraligový čtvrtfinalový souboj s Ostravou. Favorizovaný soupeř vede 2:0, když Brňanky na severu Moravy zápolily s velkou marodkou. Pokud královopolské naděje v sobotu zvítězí, bude se hrát i v neděli (9.00). Případné páté střetnutí série bude na programu ve středu v Ostravě.


Po juniorkách nastoupí ještě v 11:30 starší žákyně U15 proti Olomouci v souboji prvních dvou týmů ŽL (v neděli zakončí soutěž derby zápasem s Kyjovem - 11:15) a poté se již pozornost basketbalových fanoušků bude upínat k očekávanému duelu žen s hradeckými Lvicemi...


Příznivci brněnské Komety (s permanentkou, či vstupenkou na hokejové semifinále s Hradcem...) a fotbalové Zbrojovky (s permanentkou, či vstupenkou na následný zápas s Duklou - 17h) - mají v rámci spolupráce brněnských ligových klubů volný vstup. Vstupenka na basket (50,- a 25,- Kč) navíc platí i do vedlejší haly na třetí čtvrtfinálový souboj v házené KP : Dukla, také v 17:00.


Kénik DO-TO-HO...!!!

Budou padat trojky?