Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Německý oříšek

V tomto týdnu se rozbíhá skupinová fáze EuroCupu, tedy druhé nejvýznamější evropské pohárové soutěže basketbalistek. Nejprve se v 10 skupinách představí 40 týmů, ještě v prosinci začíná složité play off!


Tým KP Brno navazuje na svoje účinkování v sezoně 2015/16 (třetí místo ve skupině), v minulé sezoně Brňanky ztroskotaly v kvalifikaci s Kelternem. A právě s dalším německým celkem Wasserburgem se střetnou ve středu v 1. kole skupiny I (od 18 hod.).


Wasserburg je německým basketbalovým gigantem, bundeslize vládne v posledních pěti letech! Aktuálně po čtyřech kolech je bez pořážky druhý právě za Kelternem. Na soupisce jasně převažují cizinky, působí zde i česká reprezentantka Petra Záplatová. 


V neděli Wasserburg porazil Veilchen Ladies 75:43, nejvíce se bodově prosazovaly Srbka Deura, Francouzka Galliou - Loko a Finka Holopainen, nepříjemná je 195 cm vysoká Američanka Tobin, družstvo diriguje její krajanka Palmer, ze severu Evropy posílily TSV 1880 Lotyška Audere a Litevka Okockyte!


Každý takový pohár je dobrá zkušenost, poměření, v jakém stavu se nachází česká soutěž," tvrdí brněnský trenér David Zdeněk."Těším se, jsem zvědavý, jak obstojíme. Věřím, že jsme připraveni, zápasy budou nesmírně těžké, mohou rozhodovat maličkosti a momentální forma.“


V hale Vodova tuší, že Wasserburg bude podobný oříšek jako Keltern. "Mistr Německa má kádr z velké části složený z cizinek. Je tam i Záplatová. Bude to nepříjemný soupeř, ale věřím, že diváci si přijdou na své a že my nedáme svoji kůži lacino. Uvidíme, jak to dopadne, přejeme si uspět a doufám, že tým hlavně ukáže svoji tvář a charakter,“ dodal David Zdeněk.


I domácí basketbalistky si uvědomují, že je třeba zapomenout na ŽBL. „Bude to těžké, s EuroCupem jsme se s několika spoluhráčkami oťukávaly před dvěma roky. Je to něco odlišného než česká liga, výkon musí být jiný. Domácí zápasy jsou moc důležité, venku se v EuroCupu moc nevyhrává, takže je důležité vítězit co nejvíc doma,“ připomenula Eva Kopecká. 


Ve druhém utkání skupiny I se střetnou Reyer Venezia a Elfic Fribourg (středa, 20 h.).

Německý oříšek