Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Betonová brněnská obrana

Bronzové proti stříbrným z minulého ročníku ŽBL. Aneb souboj elitních českých týmů KP Brno a Sokola Hradec Králové viděla v sobotu v 6. kole ligy hala Vodova. Domácí družstvo se rychle vzpamatovalo z eurocupového nezdaru s Wasserburgem a připravilo sebevědomým Lvicím první porážku v nové sezoně po výsledku 74:60!


Od úvodu se bojovalo v pekelném tempu. Na první pohled bylo zřejmé, že Brňanky snad poprvé v sezoně zabetonovaly obranu, Východočesky marně bloudily kolem domácího koše. V bodovém závěsu je držely zejména šestky.


Po změně stran přišla na KP slabší chvilka (37:36), jenže Lvice na zvrat síly neměly. Domácí kolektiv zase zabral, po ošklivém zranění Remenárové se semknul a v báječné atmosféře v poslední desetiminutovce koncertoval (69:53). Hráčky KP hradecké basketbalistky přeskákaly (40:39) a v pravý čas jim padaly trojky při 59% úspěšnosti!


Sobotní souboj trenérů Zdeněk - Ptáčková v hale Vodova tak skončil smírem, v předzápase juniorky KP prohrály s Hradcem 46:61 a oba samozřejmě byli u toho...


Hlasy po utkání


Romana Ptáčková, trenérka Hradce Králové: "Zasloužená výhra Brna, nám chyběla Březinová, díky tomu se soupeř prosazoval pod košem. A když se KP dařilo i střelecky, byl poměr sil nakloněn na stranu domácích."


David Zdeněk, trenér KP: "Velmi cenná výhra, konečně se nám podařilo porazit tým, který má velkou kvalitu. Všem hráčkám patří velké poděkování, dokázaly se prosadit v bojovném a fyzicky náročném souboji. To by mělo podpořit jejich sebevědomí. Horší je, že k Prokešové, Satoranské a Dudáčkové, které trápí zdravotní problémy, se nyní připojila i Remenárová. Přitom náš nejbližsí program je hodně náročný, v pondělí odjíždíme k eurocupovému utkání do Fribourgu." 


KP Brno - Hradec Králové 74:60 (18:9, 35:28, 50:45)


Body: Andělová (trojky 5/3) 17, Šujanová 15, Beránková (trojky 5/4) a Burgrová 12,  Kopecká 6, Lančová 5, Remenárová 4, Verlíková 3 -  Ovsíková 15, Šípová a Minarovičová 13, fauly: 16:16, TH: 8/6:18/16, trojky: 10:4, rozhodčí Hošek, Záruba a Vyplel, 650 diváků.

Betonová brněnská obrana