Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Technic pod lavinou

Netradičně v pátek se v hale Vodova hrál ženský ligový basketbal, na programu byla předehrávka 8. kola KP - Technic. Po rozpačité první půli se domácí tým po změně stran rozhýbal a v malém brněnském derby porazil Technic vysoko 96:48.


Vzhledem k náročnému programu, ve kterém se střídá ŽBL a EuroCup, i nebývalému počtu zraněných se družstvo KP dostávalo do obrátek pomaleji. Nažhavený protivník držel krok do stavu 32:27.


Ve druhém poločase byl však hostující celek zavalen lavinou rychlých protiútoků a v defenzívě často kolaboval. Domácí basketbalistky hrály pohledně, kolektivně, bavily fanoušky a připsaly si 28 asistencí!


Hlasy trenérů


Lucie Zítková, trenérka Techniku: "Začátek zápasu nám vyšel díky nadstandardní střelbě, dařilo se držet se soupeřem krok. V dalším průběhu se však plně projevila kvalita KP."


David Zdeněk, trenér KP: "Bylo to povinné vítězství, ovšem není snadné zvykat si na rytmus ligy a EuroCupu, což většina hráček dosud nezažila. V úvodu střetnutí to bylo znát, ale postupně se podařilo vystupňovat a vyčíslit převahu. Trápí nás zranění, v příštích dnech bych byl rád, kdyby se podařilo marodku alespoň zčásti vyprázdnit."


KP Brno - Technic Brno 96:48 (16:16, 44:29, 71:38)


Body: Andělová a Šujanová 15, Burgrová 14, Lančová, Verlíková a Satoranská 11, Jandová 8, Kopecká 7, Holubová 4-Miszkiel 8, Zrůstová, Půlpánová a Selucká 7, fauly: 14:15, TH:10/9:12/9, trojky: 7:5, 400 diváků, rozhodčí Večeřa, Komprs a Kovář.

Technic pod lavinou