Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Derby rozhodla obrana KP

První polovina základní části ŽBl vyvrcholila "velkým" brněnským derby, hráčky KP potvrdily pozici basketbalových královen pod Špilberkem když zdolaly na Rosničce Źabiny 70:47.  V tabulce jsou čtvrté, soupeř pátý, ale má o zápas více.


Dlouho se čekalo, až nekterý ze soupeřů odstraní z koše poklop, bylo zřejmé, že utkání se bude hrát na nízké skóre. Hostující družstvo začalo od 5. min. plnit roli favorita a nenápadně se vzdalovalo (14:29). A poločasový výsledek mnohé naznačoval.


Když po změně stran Žabinám nevyšel předpokládaný nástup, tak se už bojovalo v režii KP, náskok narostl až na 27 bodů (34:61). Koncovka byla dramatická pouze tím, že Žabiny "nakoupily" po sobě tři TCH a řešil se jeden kuriózní moment, když od zaplněného sektoru hostujících příznivců vyletěla v přerušené hře obří palička na buben, která však byla hozena pomateným domácím fanouškem, který ji v zoufalství sebral bubeníkovi a zahodil na palubovku.... Tým z Králova Pole v defenzivní partii dominoval pod koši (doskoky 29:56), úspěšněji pálil z pole (30%:40%) a měl mnohem silnější lavičku (14:37).


"Začátek utkání byl hodně nervózní, nikdo se nemohl trefit. Poté, co se vyprázdnila marodka, tak se projevila síla našeho kádru, zejména pod košem. Zlepšili jsme se v obraně, ale stále nás trápí ztráty, v sobotu jich bylo 23... Pochválit chci i Žabiny, přístupem k derby přispěly k jeho atraktivitě," zhodnotil duel 11. ligového kola hostující kouč David Zdeněk. 


Basket Žabiny - KP Brno 47:70 (14:18, 19:35, 34:54)


Body: Stoupalová 14, Švrdlíková 7, Hausknechtová a Adamcová 6 - Šujanová 16, Satoranská 11, Prokešová a Burgrová 10, Andělová 7, Remenárová 5, Lančová 4, Verlíková 3, Beránková a Holubová 2, fauly: 18:23, TH: 13/9:18/13, trojky: 2:5, rozhodčí Blahout, Karafiát a Vyplel, 350 diváků.


Článek brněnského Deníku s fotogalerií - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kralovo-pole-vyuzilo-vyskovou-prevahu-a-na-doskocich-dominovalo-20171203.html

Derby rozhodla obrana KP