Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Na Belgii s Editou

Basketbalový únor odstartují svými kvalifikačními zápasy 10. a 14. února reprezentantky, i proto má ŽBL dlouhou pauzu. Díky dvěma domácím zápasům se český výběr přehoupne do druhé poloviny svého boje o evropský šampionát 2019. Právě rychle se blížící zápasy mohou v dobře rozehrané skupině mnohé napovědět.


Pod trenérem Štefanem Svitkem jsou zatím české Lvice stoprocentní. Bez zaváhání totiž zvládly listopadovou část kvalifikace, když uspěly v Německu i doma proti Švýcarsku. Slovenský kouč českého národního týmu tak neměl příliš důvodů měnit svůj výběr hráček.


„Myslím, že hráčky, které jsme v listopadu vybrali, ukázaly, že do reprezentace patří. Z 16 holek jsme jich 14 zapojili do zápasů a všechny se osvědčily. I dvě hráčky, které se do finální nominace nevešly, nás přesvědčily, že byly vybrané právem,“ komentuje, proč pro únorové zápasy nesáhl k žádnému vyřazení oproti prvnímu kvalifikačnímu oknu. A tedy v kádru je i královopolská pivotka Edita Šujanová!


Naopak svůj výběr Svitek o jednu basketbalistku rozšířil. Svůj první reprezentační start v A týmu v oficiálním zápase si bude moct připsat hradecká Březinová. „Od hráček, které hrály v první části kvalifikace, jsme dostali pozitivní feedback, že chtějí přijet i na druhou fázi. Svou roli sehrál určitě i povedený start do kvalifikace.“ Ano, Češky vykročily rázným krokem k ženskému EuroBasketu, který v roce 2019 přivítají Lotyšsko a Srbsko.


Ve své kvalifikační skupině, kde se z postupu mohou radovat až dva první týmy, mají po dvou zápasech čtyři body stejně jako Belgie. Právě bronzový tým z loňského ME v České republice bude nejbližším soupeřem Lvic.


Zatímco v listopadu se Češky před domácím publikem představily jednou, tentokrát diváky do ochozů pražské Královky lákají na dva zápasy. Znamená to, že kvalifikaci zakončí dvěma zápasy na palubovce soupeřů. Bylo by proto dobré si před svými fanoušky vytvořit co nejlepší výchozí pozici do závěru kvalifikačních bojů.


Oba zápasy s Belgií (10.2.) a Německem (14.2.) začínají v 18:10 v Praze na Královce. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal. Náš klub objednal 20 vstupenek zdarma na zápas s Belgií (možnost stejného počtu je i na Německo). Nabídka platí do naplnění kapacity vymezených sektorů. Prosíme zájemce, aby se přihlásili co nejdříve na email: foltyn.r@volny.cz

Na Belgii s Editou