Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pevná obrana Žabin

Po roce se ve čtvrtfinále ŽBL opět potkávají brněnské celky, série na tři výhry startuje ve středu v hale Vodova (17.30). Po základní části třetí KP hostí šesté Žabiny, termíny jsou dále sobota, úterý a případně čtvrtek 28. či sobota 31.3., domácí prostředí se střídá po každém zápase.


V aktuální sezoně se oba týmy střetly třikrát, dvakrát v lize a jednou ve Final 4 ČP, vždy se radovaly basketbalistky KP. Poslední sobotní duel (68:57) byl nejvyrovnanější, Žabiny vycenily zuby a naznačily, že budou favorita trápit. Mohou se odrazit z dobré obrany, po suveréním USK obdržely ve 22 kolech nejméně bodů, v průměru pouhých 62! 


Série na jaře 2017 skončila jasně pro KP 3:0 a nasměrovala tým k bronzové medaili. Žabiny (dříve Handicap) se dvěma cizinkami v sestavě se však postupně přiblížily tuzemské špičce, dokázaly v sezoně 2017/18 zdolat Slavii i Hradec Králové. 


Podle sázkových kanceláří se čeká ve čtvrtfinále největší boj mezi Hradcem a Slavií, není pochyb o úspěchu USK nad Karlovými Vary a Nymburku nad Slovankou. Favoritem derby je KP, nicméně play off je nová soutěž s různými úskalími, a tak je třeba být obezřetní, nic neponechat náhodě, využít svých herních předností a zvládnout bitvu o Brno.


Po skončení basketbalu bude ve 20:00 následovat druhý čtvrtfinálový zápas extraligy futsalu Helas Brno - Chrudim a basketbaloví příznivci na něj mají vstup zdarma, stejně jako futsaloví na brněnské derby.


Kénik a Helas DO-TO-HO...!

Pevná obrana Žabin