Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
16.4.2024 18:00 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
19.4. HK - KP TANY Brno, 21.4. KP TANY Brno - HK
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Čtvrtfinále se stěhuje na Rosničku

O víkendu pokračuje play off ŽBL. V Brně se aktérky čtvrtfinále přesunou přes kopec do haly Rosnička v Žabovřeskách. Domácí tým po středečním úspěchu v hale Vodova 61:53 vede v sérii překvapivě 1:0 a v sobotu (17) má navíc výhodu domácího prostředí.


"Bylo a bude to o naší hlavě a také o agresivitě soupeře, s níž jsme se ve středu nevyrovnali," řekl trenér KP David Zdeněk. Průběh zápasu byl jako na houpačce (čtvrtiny 17:16, 11:22, 21:7 a 4:16!), nečekaně zářivý večer prožila žabinská Vacková (18 bodů, 10 doskoků). "Byla rozdílovou hráčkou derby," hodnotil kouč KP. 


Trenér Žabin Viktor Pruša nicméně nevyzvihoval jen Vackovou. "Svým výkonem popřely holky roli outsidera. Středeční výhrou jsme sebrali soupeři bonus v podobě vlastního prostředí, ale musíme to potvrdit v sobotu."


Družstvo KP je stále favoritem, vždyť sezonní bilance je 3:1 v jeho prospěch.  Je však třeba, aby hráčky předvedly to, co umějí a nenechaly se rozhodit nepřiznivými vlivy. Důležitý bude vstup do utkání, s čímž souvisí minimalizace ztrát, lepší šestky a využívání každé střelecké pozice.  Doufejme, že ve SH Rosnička bude hodně slyšet královopolské příznvce a po sobotě bude stav série 1:1!

Čtvrtfinále se stěhuje na Rosničku