Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP touží po trháku

Poprvé v Brně se v sobotu představí aktérky semifinalové série ŽBL KP - Nymburk. Po úvodním duelu ve středních Čechách vede tým KP 1:0 a má možnost se dostat do trháku.


Očekává se podobně tuhý boj jako ve středu ve Sportovním centru, kdy v koncovce rozhodovaly maličkosti. "Nymburk samozřejmě bude chtít využít své fyzické přednosti, my musíme reagovat herní disciplínou, nasazením v obraně a minimalizací počtu ztrát," nastínil cestu k úspěchu trenér KP David Zdeněk.


V tak pokročilém stadiu play off se význam vlastního prostředí smazává, navíc v utkáních těchto rivalů v aktuálním ročníku ligy zatím platí, že doma se nevyhrává... Je na brněnských basketbalistkách, aby toto "pravidlo" porušily.


Je jasné, že Nymburk nechce připustit stav 2:0. "Nesmíme ale dělat taktické chyby a neplnit pokyny trenéra," připomenul momenty ze středy nymburský kouč Dan Kurucz, který se hodně po utkání zlobil na některé své hráčky.    


Střetnutí českých eurocupových zástupců (pro zajímavost: Venezia, soupeř Brňanek ze skupiny, došla až do finále!) startuje v nové hale Vodova v 15 hod., předtím se od 12.30 ve staré hale Vodova představí extraligové juniorky KP v souboji s Nuslemi, v neděli je ve skupině play out čeká zápas s Jabloncem (10). 


Rozhovor brněnskému Deníku poskytla Sonia Ursu - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/ursuova-stoji-na-druhe-strane-barikady-nabidku-nymburku-jsem-s-uctou-odmitla-20180406.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x30

KP touží po trháku