Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Finále a loučení

Může to být zlatá rozlučka. Basketbalistka Ilona Burgrová vstupuje s KP Brno do finálové série ženské basketbalové ligy proti USK. A nehledě na konečný výsledek to bude naposledy. Pak jako profesionální sportovkyně s kariérou skončí.


A co dál? „Mám jasno. Bod číslo jedna je založit rodinu a být matkou, což je přání asi každé ženy a já bych o to nechtěla přijít. Nechci kariéru zbytečně protahovat, to by k ničemu nevedlo,“ říká.


Jedno loučení už má za sebou. V červnu 2017 skončila v reprezentaci, se kterou získala stříbro na mistrovství světa a zlato na mistrovství Evropy. Úžasná vizitka.


„Tenkrát to na mě hodně padlo. Možná to bylo tím, že jsem jako hráčka naposledy slyšela českou hymnu. Asi to bylo emotivnější sbohem než to, co mě čeká za pár dnů. Ale třeba to obrečím, uvidíme,“ usmívá se.


Už tehdy uvedla, že si na klubové úrovni střihne ještě jednu sezonu. Z USK Praha, kde působila sedm let, odešla hrát za Královo Pole. Přemluvily ji k tomu spoluhráčky a Burgrová na nabídku kývla. Za moravský klub nastoupila ve svých 34 letech poprvé v kariéře.


V Brně má byt, do Prahy dle možností dojíždí vlakem. „Jsem ráda, že můžu ještě rozdávat radost.“


Ke sportu se každopádně plánuje vrátit. „Jsme nerozlučná dvojka. Neumím si představit, že bych přešla úplně někam jinam. A jestli ano, tak na nějakou pozici, která je se sportem jakkoliv propojená. Ale kdybych tvrdila, že nemám strach o to, co bude, tak bych lhala. Bude to těžký, o tom žádná. Budu si muset zvykat na jiný režim. Jsem na to zvědavá.“


Mimochodem, basketbal zdaleka nebyla Ilonina první volba při výběru sportu. Její rodiče jsou sice oba baskeťáci, ale ona nejprve začala s plaváním.K basketbalu se dostala až později přes kamarádky a za pár let už patřila k týmovým oporám. Je vicemistryní světa z roku 2010, s pražským USK vyhrála šest titulů a je podepsaná i pod triumfem v Eurolize.


(zpracováno z CzechTeam)


Originál článku i s nádhernou zpovědí na Instagramu, společně s dalšími zajímavými odkazy o Iloně - si můžete prohlédnout ZDE: http://czechteam.info/novinky/finale-a-pak-sbohem-o-prioritach-po-kariere-uz-ma-burgrova-jasno

Finále a loučení