Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Stříbrná radost!

Ve středu skončila v Praze ŽBL 2017/18. Tým USK porazil družstvo KP 80:50 a vyhrál finálovou sérii 3:0 na zápasy. Domácí basketbalistky získaly 8 titul v řadě, dvanáctý český celkem. Královopolská děvčata se mohou pyšnit stříbrnými medailemi, které mají při tuzemské dominanci euroligového giganta zlatý lesk.


Dlouhánky z jiho Moravy navázaly na loňský bronz a druhá místa ze sezón 1993 a 1993/94. K tomu v únoru vybojovaly Nilfisk ČP! Parádní sezona, která musí být v příštích dnech i náležitě oslavená!


Brňanky v úvodních dvou duelech série o titul vždy dobře začaly a vyhrály první čtvrtinu, tentokrát však favorit nechtěl dopustit možnost překvapení a od začátku šel do vedení. Pražanky vstřelily prvních patnáct bodů zápasu, na první koš Ilony Burgrové (hrála poslední utkání v kariéře!) natěšení hostující fanoušci čekali více než šest minut. 


Ve druhé desetiminutovce se Brňanky zlepšily na obou koncích palubovky v SH Královka a dokázaly zastavit bodový propad. Střelecky se chytily zkušené veteránky Edita Šujanová s Ilonou Burgrovou a v poločase to bylo o přijatelných devatenáct bodů.


 Po přestávce se už na obou stranách hodně střídalo a zahrály si všechny hráčky z laviček. Žádná z basketbalistek tak neodehrála přes třicet minut. Hostující kolektiv trápily ztráty (24), soupeř dal 32 bodů z brejků. "Pomýšleli jsme na lepší výsledek, ale jsme rádi za dílčí úspěchy v sérii. Dnes nám chybělo i dobré mentální nastavení," řekl trenér KP David Zdeněk. "Stříbrnou radost zažívám poprvé, je to zvláštní prohrát a radovat se. V tomto směru jsme si užili více prvenství v Českém poháru." 


Článek brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/stribro-cenne-jako-zlato-basketbalistky-kp-brno-se-radovaly-vic-nez-vitezne-usk-20180502.html


USK Praha - KP Brno 80:50 (25:8, 45:26, 64:39)


Body: Zahui 24, Režan 12, Hanušová 11 - Šujanová 15, Burgrová 11, Ursu 9, Satoranská 6, Andělová 4, Beránková a Holubová 2, Kopecká 1, fauly: 18:15, TH: 13/11:13/9, trojky: 5:1, rozhodčí Hruša, Nejezchleb, Jeřáb, 300 diváků - z toho 50 neúnavně povzbuzujících z Brna. Konečný stav finálové série: 3:0. 

Stříbrná radost!