Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Eurocupový los - dvě neznámé!

Zatím jedinou jistotu mají basketbalistky KP Brno po čtvrtečním losu EuroCupu v mnichovském Hilton Airport Hotelu. Do prestižní soutěže vstoupí zápasem v Miškolci 24.10. (18.30).


Další soupeři budou ve skupině G známí po skončení kvalifikace: a to poražený z dvojice Reyer Venezia - TTT Riga (o Euroligu) a vítěz ze souboje Nantes Rezé - Liége Panthers (o EuroCup)...!  "Chceme hrát Euroligu, takže pro to uděláme v kvalifikaci maximum. V Brně se nám koncem minulého roku líbilo, ale rádi se sem podíváme jindy. Asi jsme proti Rize mírný favorit," přiznala manažerka Venezie Roberta Meneghel (na snímku).


Italky se v posledním ročníku EuroCupu dostaly až do finále, kde nestačily na Galatasaray. Ovšem ani Lotyšky neměly špatný tým, vyhrály skupinu s bilancí 6/0 a vypadly až ve druhé fázi play off s Mersinem. Oba kluby mají nastavený rozpočet na Euroligu a i zklamaný poražený bude velice kvalitní s odpovídajícím hráčský kádrem.


Aluinvent DVTK Miskolc zastupoval v Mnichově manažer Tamás Szabó. "Už jsme se v EuroCupu střetli, myslím, že Brno bude těžký protivník a že se zápasy budou hrát v bouřlivé atmosféře." Maďarky se v silné domácí lize pohybovaly na jaře ve středu tabulky, oporou byly Exbrňanky T. Pecková (nyní Nymburk) a Američanka A. Fontenette.


Další bývalá hráčka KP je novou posilou možného soupeře, francouzského Nantes Rezé - M. Stejskalová-Zrůstová! Tým Nantes nepatří k absolutní domácí elitě, neporazil ani v posledních dvou startech v Eurocupu, ve skupině byl třetí a čtvrtý. Nicméně měl by si poradit s belgickým Liége Panthers, který dosud nedosahoval věhlasu a úrovně Braine nebo Namuru.


Je jasné, že v hale Vodova se Brňanky představí ve 2.-4. kole, tedy 31.10., 7.11. a 28.11. (Miškolc), vždy od 18 hod. Skupina se dvěma otazníky bude náročná, nelze se dostatečně připravovat nejen herně, ale i logisticky. O něco lépe je na tom druhý český zástupce Nymburk, který má ve skupině H Ružomberok, slovinské Celje a poraženého z eurocupové kvalifikační dvojice Villeneuve - Szekszard.  


Článek MF Dnes - ZDE: https://sport.idnes.cz/basketbalistky-kp-brno-07l-/basket.aspx?c=A180709_114853_sport-basket_par


Článek brněnského Deníku - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kralovo-pole-touzi-v-eurocupu-po-domacim-prostredi-ve-francii-20180709.html

Eurocupový los - dvě neznámé!Eurocupový los - dvě neznámé!Eurocupový los - dvě neznámé!