Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nedělní souboj jarních medailistů

Tahákem 2. kola ŽBL je souboj jarních medailistů, bronzový Nymburk přivítá stříbrný celek KP Brno. Nedělní utkání začíná v 15 hodin ve SC Nymburk. 


V minulé sezoně se oba rivalové střetli šestkát, Brňanky zvítězily čtyřikrát, z toho v semifinále 3:1 a postoupily do finále! Přes léto se oba kádry změnily, Nymburk k obrovité Chomenčuk získal bývalou oporu KP Peckovou - Krakovičovou a z Košic Stehlíkovou (obě 190 cm), podařilo se udržet rtuťovitou americkou rozehrávačku Wells, nadějnou Mircovou a trojkařku Huňkovou. Trenér Dan Kurucz se zahleděl i na sever Evropy a přivedl do středních Čech talentované Švédky Prytz a Bittar.


V úvodním ligovém kole Nymburk smetl v Brně v SH Morenda zdejší Teamstore 102:55, ani Brňanky neměly problémy s U19 Chance (85:49). Vzájemný duel špičkových českých týmů a zástupců v EuroCupu napoví o jejich ambicích v nové sezoně.


Brněnský kolektiv nadále sužují zdravotní potíže, místo tréninku polovina týmu tráví čas v ordinacích... V neděli po obědě bude důležité, aby hráčky plnily taktické pokyny, hrály kolektivně, pozorně doskakovaly, vážily si míče a tedy minimálně chybovaly. Každá ztráta se totiž může projevit na skóre. Což potvrzuje i nymburská posila Tereza Krakovičová. "Budou rozhodovat detaily. Očekávám nervózní bitvu z obou stran a věřím ve výhodu nyní domácího prostředí."

 Nedělní souboj jarních medailistů