Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Brňanky vydřely cenné vítězství

Kdo očekával, že po dobytí nymburské tvrze bude tým KP jen lehce vítězit, tak musel při středečním zápase Brňanek poopravit své nadšení. Královopolský celek se na vítězství 74:73 nad Slavií hodně nadřel, nicméně i ve 3. kole ŽBL si udržel neporazitelnost.


Zápas se musel svojí dramatičností i bouřlivou atmosférou v hledišti líbit, soupeři se 15x vystřídali ve vedení! Domácí byli v maximálně devítibodovém vedení 21 minut, hosté, kteří nastoupili v osmi, 12 minut. Po matném prvním poločase se družsto KP zlepšilo a po třetí čtvrtině (23:12) se zdálo, že Slavie bude brzy kapitulovat.


Jenže nezdolná Američanka Wingate zavelela pěti body ke zteči (58:54) a ve finiši dokonce Pražanky několikrát po brněnských hrubkách otočily skóre (64:65, 68:69, 70:71). Domácí basketbalistky stačily po šestkách Madden a Gill kontrovat (74:71). 4 s před sirénou proměnila TH Jindrová, ale na víc nezbyl Slavii, která dohrávala bez tří vyfaulovaných opor, čas. Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Míša Stará. 


 KP Brno - Slavia Praha 74:73 (22:19, 35:37, 58:49)


Body: Stará 21, Gill 19, Madden 13, Saurazaité 9, Šujanová 6, Sládková 4, Kopecká 2 - Wingate 26, Theiner 13, Jamison - Myers 10, fauly: 25:25, TH: 22/19: 25/20, trojky 3:7, rozhodčí Kapaňa, Komprs a Hecl, 450 diváků.


Hlasy trenérů


David Zdeněk, KP Brno: "Cenné vítězství, Slavie sice bojovala v úzké rotaci, ale všechny hráčky byly nebezpečné. My jsme velmi špatně plnili taktické pokyny a nabízeli soupeři návraty do zápasu. Takže v závěru Slavie výsledek otočila. Je dobře, že jsme stačili zareagovat a s velkým štestím vyhráli. Nerespektovali jsme vůbec kvalitu soupeře a umožňovali hráčkám Slavie hrát to, co umějí."


Martin Stavěl, Slavia: "V nekompletní sestavě jsme proti favoritovi odehráli solidní partii a nakonec jsme sahali i po vítězství. Rozhodly maličkosti a také to, že soupež hrál v domácím prostředí, což se projevovalo během celého utkání a na konci nejvíc. Bojovali jsme proti tomu, nicméně některé tlaky a okolnosti nás udolaly."


Článek na webu idnes - ZDE: https://sport.idnes.cz/zenska-basketbalova-liga-3-kolo-ko-brno-nymburk-slovanka-slavia-hradec-kralove-strakonice-g7s-/basket.aspx?c=A181010_210010_sport-basket_ten

Brňanky vydřely cenné vítězství